Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 2-0
«Αλέ»

Περίπου 12 μέρες. Τόσο κράτησαν τα όνειρα των παγκόσμιων πρωταθλητών του 1998, Γάλλων, για διάκριση και στο φετινό μουντιάλ. Από χτες τα όνειρα είναι πλέον παρελθόν ή, για να ακριβολογήσουμε, έχουν μετατραπεί σε... εφιάλτη. Οι «Τρικολόρ», με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο, χωρίς νίκη αλλά και γκολ, αποχαιρέτησαν τα γήπεδα της Ασίας και πλέον η συνέχεια γι' αυτούς... επί της οθόνης. Η Δανία, που από την αρχή είχε δείξει τα... δόντια της, ήταν αυτή που δάγκωσε τελικά και τα.... κοκόρια. Επικράτησε με 2-0 παίρνοντας έτσι πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου και αφήνοντας εκτός νυμφώνος τους «Τρικολόρ», που δε σώθηκαν ούτε από την επιστροφή του Ζιντάν στην ομάδα. Ετσι, άλλοθι πλέον δεν υπήρξε και το σφράγισμα της... καταστροφής ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τις δηλώσεις του Ροζέ Λεμέρ, που η καρέκλα του ήδη... τρίζει επικίνδυνα: «Δεν αξίζαμε να προκριθούμε. Είχαμε μια μικρή πιθανότητα σήμερα. Τα δώσαμε όλα σήμερα και δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για την ήττα. Οφείλουμε να παραδεχτούμε». Ας σημειωθεί ότι η Γαλλία έγινε η δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία των μουντιάλ που αποκλείεται από τον πρώτο γύρο, αφού είχε προηγηθεί η Βραζιλία στη διοργάνωση του 1966.

Στην αντίπερα όχθη οι Δανοί απέδειξαν και στην πράξη αυτό που τους συνοδεύει πάντα. Την ήρεμη δύναμη, ικανή να αφήσει τους πάντες άφωνους. Οι «Βίκινγκς», με τον Σόρενσεν σε μεγάλη μέρα, αλλά και τον Χένρικσεν να δεσπόζει στην άμυνα, πήραν αυτό που ήθελαν. Παίζοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενοι το άγχος των αντιπάλων τους άντεξαν την πίεση χτυπώντας σε δυο καθοριστικά σημεία. Στο 22΄ με τον Ρόμενταλ και στο 66΄ με τον Τόμασον σφράγισαν τη νίκη. Από την άλλη, οι Γάλλοι είχαν την εδαφική υπεροχή όμως τους έλειψε η ουσία. Το μόνο που τους έμεινε ήταν τα δοκάρια των Ντεσαγί (51΄) και Τρεζεγκέ (79΄).

Ατενίζοντας το... πέρασμα των «Βίκινγκς»

Sportidea

Ατενίζοντας το... πέρασμα των «Βίκινγκς»
Ο Πορτογάλος διαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα έδειξε κίτρινη κάρτα στους Πούλσεν, Γιένσεν και Ντουγκαρί.

ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Χέλβεγκ, Χένρικσεν, Λάουρσεν, Γιένσεν, Ρόμενταλ, Γκράβερσεν, Τόφτινγκ (79΄ Νίλσεν), Γιόργκενσεν (46΄ Γκρόνκιερ), Κριστιάν Πούλσεν (75΄ Μπόγκελουντ), Τόμασον.

ΓΑΛΛΙΑ: Μπαρτέζ, Καντελά, Τιράμ, Ντεσαγί, Λιζαραζού, Βιεϊρά (70΄ Μικούντ), Μακελελέ, Βιλτόρ (83΄ Τζοργκαέφ), Ζιντάν, Ντουγκαρί (54΄ Σισέ), Τρεζεγκέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ