Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Απαιτούν την πληρωμή της επιδότησης

Εκβιάζει η διοίκηση της Αγροτικής

Την πληρωμή επιδότησης του ελαιολάδου της περιόδου 2000 - 2001 απαιτούν να εισπράξουν, όσοι αγρότες - ελαιοπαραγωγοί της Αιγιάλειας δεν υπέκυψαν στις εκβιαστικές απαιτήσεις της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, της «Ελαιουργικής» και της ΕΑΣ Αιγιάλειας για την υπογραφή, από την πλευρά του παραγωγού, της απαράδεκτης εντολής - εξουσιοδότησης για παρακράτηση από το ποσό της επιδότησης που ξεπερνά το 70%.

Συγκεκριμένα, η ΑΤΕ Αιγίου ζητούσε την υπογραφή εντολής - εξουσιοδότησης για να εισπράξει το 70% επί του ποσού της επιδότησης, αλλά μετά τις αντιδράσεις των ελαιοπαραγωγών την απέσυρε, η «Ελαιουργική» ζητά εισφορά 1% και η ΕΑΣ Αιγιάλειας το 2%, επικαλούμενη μια απόφαση της συνεδρίασης της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου, την οποία οι αγρότες δεν αναγνωρίζουν.

Αυτή τη στιγμή τα χρήματα της επιδότησης τα έχει η «Ελαιουργική», η οποία αρνείται να τα παραδώσει στους δικαιούχους, απειλώντας τους πως θα τα χάσουν και θα επιστραφούν στην ΕΕ, ενώ η ΕΑΣ Αιγιάλειας απειλεί τους ελαιοπαραγωγούς πως θα τους διαγράψει από την Ομάδα Ελαιοπαραγωγών. Οσοι όμως από ανάγκη - λόγω οικονομικής στενότητας και αδυναμίας να συνεχίσουν την καλλιεργητική χρονιά - υποκύπτουν και δέχονται τους επαίσχυντους όρους που τους επιβάλλονται, παίρνουν κουτσουρεμένη την επιδότηση. Αυτά είναι τα παράγωγα της αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής που εκτρέφει βδέλλες στον κόρφο των αγροτών και τους απομυζά τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν σε ό,τι αφορά το σύνολο των επιδοτήσεων, να μη γίνεται καμία παρακράτηση, να μην υπάρχει απαίτηση προς τον αγρότη να υπογράφει αυτήν την απαράδεκτη πάγια εντολή - εξουσιοδότηση και να δίνεται απευθείας στον αγρότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ