Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 0-0
Ουσία... ενός βαθμού

Με το μυαλό περισσότερο στην επόμενη φάση του ομίλου παρά στη Νιγηρία και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 6ο όμιλο, εμφανίστηκε η Αγγλία στο γήπεδο της Γιοκοχάμα. Τα «λιοντάρια» του Σβεν Γκόραν Ερικσον αναδείχτηκαν ισόπαλα χωρίς τέρματα με τους Αφρικανούς, σε ένα παιχνίδι από το οποίο έλειπαν πάθος (κυρίως από τους Αγγλους) και θέαμα. Οι φάσεις οι οποίες κατάφεραν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη των θεατών, ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, αφού οι Ευρωπαίοι έδειχναν ότι ναι μεν δεν ήθελαν να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, αλλά δεν απέφυγαν να μπουν στη λογική της συντήρησης δυνάμεων ενόψει του αγώνα με τη Δανία. Ετσι, έβαλαν όρια στις προσπάθειές τους να ξανοιχτούν αφού ακόμα και με την ισοπαλία είχαν εξασφαλίσει την 2η θέση και την πρόκριση. Μία από τις στιγμές που οι Αγγλοι προσέφεραν θέαμα ήταν στο 44ο λεπτό όταν ο Σκόουλς σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Ενιεγιάμα απέκρουσε και η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Από την άλλη πλευρά η ουραγός του ομίλου προσπάθησε αρκετές φορές να βρει τα δίχτυα όμως η άμυνα της ομάδας του Σβεν Γκόραν Ερικσον αποδείχτηκε... γρανίτης.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενεγιάμα, Γιόμπο, Οκορόνκβο, Ουντέζε, Σόντγιε, Κρίστοφερ, Οκότσα, Ομπιορά, Αγκακχόβα, Ακβουέγκμπου, Οπαμπούνμι (86' Ικέντια).

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Μιλς, Φέρντιναντ, Κάμπελ, Κόουλ (85' Μπριτζ), Μπέκαμ, Μπατ, Σκόουλς, Σινκλέρ, Χέσκεϊ (69' Σέριγχαμ), Οουεν (77' Βάσελ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ