Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ
Οποιος χάσει... χάνεται

Το βαρύ πυροβολικό της Ιταλίας Κριστιάν Βιέρι

Sportidea

Το βαρύ πυροβολικό της Ιταλίας Κριστιάν Βιέρι
Στον έβδομο όμιλο, όπου ένα από τα λεγόμενα φαβορί της διοργάνωσης, η Ιταλία, κινδυνεύει να γίνει το τρίτο θύμα των δυσάρεστων εκπλήξεων που αφορά τις ομάδες που φέρνουν αυτόν τον τίτλο, επικεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι «Ατζούρι» θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό σε έναν αγώνα που οποίος χάσει... χάνεται, ενώ η Κροατία θα αγωνιστεί κόντρα στο Εκουαδόρ με σκοπό να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο «παραένα». Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η μάχη του 3ου ομίλου με τις Κόστα Ρίκα που αγωνίζεται με τη Βραζιλία και την Τουρκία που παίζει με την Κίνα να διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης.

ΙΤΑΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ

Τα σχόλια του εσωτερικού Τύπου μετά την ήττα από τους Κροάτες. Η κριτική σε προπονητή άλλα και μερικούς παίκτες δε σήκωνε ιδιαίτερες δικαιολογίες. Ολα αυτά μέχρι σήμερα για την εθνική Ιταλίας. Σήμερα ο Τζιοβάνι Τραπατόνι και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς από όλους αυτούς που τους κατέκριναν. Αρκεί βέβαια να επικρατήσουν του Μεξικού και να βρεθούν στους «16» της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί θέλουν μόνο τη νίκη για να είναι σίγουροι, ενώ σε αντίθετη περίπτωση (ισοπαλίας ή ήττας) θέλουν ήττα της Κροατίας από το αδιάφορο βαθμολογικά Εκουαδόρ. Ο Τραπατόνι μπορεί να μην έκανε λόγο για την ενδεκάδα αποκάλυψε όμως ότι η ομάδα του θα αγωνιστεί με δυο επιθετικούς. Πάντως το πιθανότερο είναι να μην έχει στη διάθεσή του το Νέστα. Από την άλλη πλευρά οι Μεξικάνοι δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα και θέλουν να κλείσουν τον πρώτο γύρο αήττητοι.. Διαιτητής θα είναι Βραζιλιάνος Κάρλος Σιμόν.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Η απογοήτευση της πρεμιέρας (ήττα από το Μεξικό) έχει δώσει τη θέση της στην αισιοδοξία όσον αφορά τους Κροάτες, που βλέπουν την υπόθεση πρόκριση να είναι στα χέρια τους, αφού στον όμιλο τα πάντα είναι ανοιχτά. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να νικήσουν το Εκουαδόρ και αν μπορούν με πολλά γκολ, ώστε η πρόκριση να είναι σίγουρη 100%. Στην ομάδα του Μίρκο Γιόζιτς το κλίμα είναι ιδανικό μετά τη νίκη επί της Ιταλίας, ενώ επιστρέφει ο τιμωρημένος Ζίβκοβιτς. Από την άλλη για να κερδίσει τις εντυπώσεις μόνο θα παίξει το Εκουαδόρ.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση στο φετινό Μουντιάλ θα βρεθεί σήμερα η Κόστα Ρίκα. Οι Λατινοαμερικανοί οι οποίοι βρίσκονται μόλις ένα βαθμό μακριά από το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο του 3ου ομίλου Βραζιλία, σε ένα παιχνίδι από το οποίο εύχονται να φύγουν είτε νικητές, είτε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Σε περίπτωση ήττας από την αδιάφορη μεν (αφού έχει προκριθεί) αλλά με το μυαλό πάντα στη νίκη «Σελεσάο», η ομάδα του Ρόναλντ Γκόμεζ έχει πάλι κάποιες ελπίδες αν οι Τούρκοι δεν επικρατήσουν της Κίνας με περισσότερα από δυο γκολ διαφορά.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Κοσταρικανοί δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ από την αποστολή της Βραζιλίας αποκλείστηκε ο Ρομπέρτο Κάρλος για προληπτικούς λόγους καθώς ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Αιγύπτιος Γκαμάλ Γκαντούρ.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΙΝΑ

Το τελευταίο της... χαρτί για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση θα παίξει σήμερα η Τουρκία κόντρα στην Κίνα. Στόχος της ομάδας του Σενιόλ Γκουνιές είναι όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά και ελπίζει σε ήττα της Κόστα Ρίκα. Παράλληλα θέλει και διαφορά γκολ, ώστε σε περίπτωση που η Κόστα Ρίκα αναδειχτεί ισόπαλη με τη «Σελεσάο», να έχει πλεονέκτημα στη διαφορά τερμάτων. Στον αγωνιστικό τομέα, απών θα είναι ο τραυματίας Καράν, ενώ επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Οτζαλάν και Ουνσάν. Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Κίνας, Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, ζήτησε από τους παίχτες του να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να παλέψουν για τη νίκη, ούτως ώστε, έστω και στο τελευταίο τους παιχνίδι, να αποζημιώσουν τους φιλάθλους τους. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Οσκαρ Ρούιζ από την Κολομβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ