Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 3-1
Χαμογέλασε τελευταία

Sportidea

Τελικά πόσο διαρκεί το ταξίδι από την... κόλαση στον παράδεισο; Αν ρωτήσετε τους Παραγουανούς θα σας πουν πολύ απλά «μόλις 20`». Τόσα χρειάστηκε και η εθνική της χώρα τους προκειμένου να αλλάξει... πτήση και από επιστροφής να γίνει παραμονής ή καλύτερα συμμετοχής στους «16» της φετινής διοργάνωσης.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μέχρις στιγμής η Παραγουάη κατάφερε, με έναν παίκτη λιγότερο, από το 22` να ανατρέψει το 0-1 σε 3-1, μόλις σε είκοσι λεπτά και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τώρα, ο Σιλαβέρτ και οι συμπαίκτες του θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο τη Γερμανία. Από την άλλη, οι Σλοβένοι έδειξαν για άλλη μια φορά πως δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, όσο και αν πίεζαν τους αντιπάλους τους. Πάντως, μπήκαν πολύ δυνατά και πολιορκούσαν την εστία του Σιλαβέρτ. Οι ευκαιρίες χάνονταν η μία μετά την άλλη, και τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ατσίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Παραγουανού τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, οι Νοτιοαμερικάνοι άρχισαν να ξεπερνούν το σοκ και από το 65' άρχισαν να βάζουν τις βάσεις για να πάρουν αυτό που χρειαζόταν. Σ' αυτό το λεπτό ο Κουέβας ισοφάρισε, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Κάμπος πήρε τη σκυτάλη και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Στο 85' διαμορφώθηκε το τελικό 3-1, πάλι από τον Κουέβας, που έδωσε με τον τρόπο αυτό τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του. Πάντως, με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα και η Σλοβενία, καθώς ο Τσεχ (81') αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Νταμπάνοβιτς, Μπούλαγιτς, Μιλίνοβιτς, Κάριτς, Νόβακ, Αλες Τσεχ, Πάβλιν (40' Ρουντόνια), Τάβτσαρ, Ατσίμοβιτς (62' Νάστια Τσεχ), Οστερτς (78' Τιγκάνι), Τσιμίροτιτς.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Σιλαβέρτ, Αρσε, Γκαμάρα. Αγιάλα, Κασέρες, Κανίσα, Παρέδες, Ακούνια, Αλβαρένγκα (53' Κάμπος), Καρντόσο (61' Κουέβας, 90+ Φράνκο), Σάντα Κρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ