Κυριακή 16 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Επιστροφή στις νίκες ο Σουμάχερ

Με έξι νίκες σε οκτώ αγώνες ο Σουμάχερ μοιάζει σίγουρος πρωταθλητής και η Ferrari με 32 βαθμούς διαφορά από την Williams μοιάζει ακλόνητο φαβορί

Την έκτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Μίχαελ Σουμάχερ στο γκραν πρι του Καναδά, προσθέτοντας ταυτόχρονα την 150ή νίκη στην ιστορία της Ferrari. Το γκραν πρι πάντως δεν έδειχνε Σουμάχερ από την αρχή. Ο ομόσταυλος Μπαρικέλο προσπέρασε τον Μοντόγια, έφτιαξε διαφορά, αλλά η τακτική των 2 πιτ στοπ του στοίχισε τη νίκη. Αντίθετα ο Σουμάχερ με τον έναν ανεφοδιασμό που επέλεξε και εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Μοντόγια λόγω κινητήρα πέρασε μπροστά και έμεινε εκεί μέχρι τέλους.

Η διαφορά του τώρα είναι 43 βαθμούς από τον Μοντόγια και τον αδελφό του, τον Ραλφ, που έχουν από 27 βαθμούς. Μίνι έκπληξη αποτελεί η 2η θέση του Κούλθαρντ, κυρίως επειδή για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η McLaren πρωταγωνιστεί, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την πολύ κακή εικόνα που έδειξε στην αρχή της χρονιάς. Η ανάκαμψη είναι γεγονός, αφού το ότι για δύο συνεχόμενους αγώνες η McLaren κράτησε πίσω της μια Ferrari δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Τρίτος αυτή τη φορά ο Μπαρικέλο που προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τον Κούλθαρντ.

Τον ακολούθησε ο Ραϊκόνεν, ο οποίος κατέκτησε τελικά την τέταρτη θέση, κάνοντας το 2-4 για την McLaren. Η επιτυχία της ασημένιας ομάδας πάντως δε σημαίνει ότι η McLaren έγινε ταχύτερη από την Williams. Η ομάδα του Φρανκ Γουίλιαμς εξακολουθεί να δείχνει ταχύτερη ακόμη και από την Ferrari, αλλά πάσχει από αναξιοπιστία του κινητήρα της BMW. Αντίθετα η παροιμιώδης αξιοπιστία της Ferrari έκανε τον πρώην πιλότο της Ferrari - και νυν της Jaguar - Εντι Ιρβάιν να δηλώσει μετά το γκραν πρι του Καναδά πως το πρωτάθλημα για φέτος ξεκαθάρισε. «Πού είναι η αδυναμία της Ferrari; Τα λάστιχα της Bridgestone είναι καλά, το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και ο Μίκαελ οδηγεί χωρίς λάθη. Δε βλέπω λοιπόν ποιος μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ομάδα της Ferrari».


Κούλθαρντ, Σουμάχερ και Μπαρικέλο οι νικητές (πάνω). Ο Μπαρικέλο ακολουθεί τον Σουμάχερ, που οδηγεί για την 6η φετινή νίκη του (αριστερά). Ο Κούλθαρντ δεύτερος παρά την πίεση του Μπαρικέλο (δεξιά)
Κούλθαρντ, Σουμάχερ και Μπαρικέλο οι νικητές (πάνω). Ο Μπαρικέλο ακολουθεί τον Σουμάχερ, που οδηγεί για την 6η φετινή νίκη του (αριστερά). Ο Κούλθαρντ δεύτερος παρά την πίεση του Μπαρικέλο (δεξιά)

Sportidea


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ