Κυριακή 16 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Δεν ικανοποιείται καμία σύγχρονη ανάγκη των εργαζομένων

Avaton

Τα κυβερνητικά φερέφωνα, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ, προσπαθούν να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους, προβάλλοντας τον ψευδή ισχυρισμό, ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή δε θίγει παρά έναν ελάχιστο αριθμό ασφαλισμένων.

Ο μύθος αυτός πρέπει να ξετιναχτεί, να γελοιοποιηθεί.

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν το αντεργατικό νομοσχέδιο, γιατί δεν κινείται στην κατεύθυνση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους.

Το μέτρο σύγκρισης είναι τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις, που συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Από αυτή τη σκοπιά, το νομοσχέδιο πρέπει να καταδικαστεί για τους εξής λόγους:

- Δεν ενισχύεται, αλλά υπονομεύεται η Δημόσια - Κοινωνική Ασφάλιση.

- Δεν ικανοποιείται το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και προωθείται η εμπορευματοποίηση και η υποβάθμισή τους.

- Δεν καθορίζονται τα όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και τα 50 χρόνια, αντίστοιχα, για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

- Δεν επεκτείνεται, αλλά οδηγείται σε κατάργηση ο θεσμός των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

- Δεν κατοχυρώνεται η κατώτερη σύνταξη στις 240.000 δρχ. - δεν καθορίζονται οι συντάξεις στο 80% του μισθού, δεν ικανοποιείται το αίτημα για υπολογισμό των συντάξεων με βάση το μέσο όρο - στη χειρότερη περίπτωση - των μισθών της τελευταίας τριετίας.

- Δεν κατοχυρώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 4.050 ένσημα.

- Δεν κατοχυρώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ανεξαρτήτως ηλικίας με 30 εργάσιμα χρόνια ή 9.000 μέρες εργασίας.

- Δε μειώνονται οι αυξημένες εισφορές των εργαζομένων και δεν αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές.

- Δεν επιστρέφονται τα κλεμμένα και δεν καταβάλλονται οι οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας, που ανέρχονται σε περισσότερα από 25 τρισ. δραχμές.

- Δεν παίρνονται μέτρα ενάντια στην εισφοροδιαφυγή.

- Δεν εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις πραγματικές - διευρυμένες οικονομικές ανάγκες και δεν ικανοποιείται το αίτημα της φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

- Δεν καταργούνται οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

- Δεν κατοχυρώνεται η μόνιμη σταθερή εργασία και δεν καταργείται η νομοθεσία, που επέβαλε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ