Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξέχασαν τους τεχνίτες και τους οικοδόμους

Σε «Ρωμαϊκή φιέστα» και προεκλογική συγκέντρωση μετέτρεψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ημέρα των εγκαινίων της λειτουργίας του Μετρό, το οποίο μάλιστα και κουτσουρεμένο είναι από την άποψη της έκτασής του και με καθυστέρηση πολλών χρόνων έγινε, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ομως η φιέστα έγινε και παρούσα ήταν όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές και μεγαλοσχήμονες της πλουτοκρατίας. Ολοι καμάρωναν λες και τα χρήματα, τρισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, ήταν δικά τους και όχι από το ξεζούμισμα του κοσμάκη, του μεροκαματιάρη, του συνταξιούχου, του αγρότη, του φορολογούμενου γενικά. Χώρια που κόστισε «ο κούκος αηδόνι», τέσσερις φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό. Τόσο μεγάλο «μπαξίσι» άρπαξαν οι αετονύχηδες;

Σ' αυτή τη σύναξη των «εγκαινίων», παραβρέθηκαν όλοι εκείνοι οι «επίσημοι» που δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Μετρό, γιατί αυτοί δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στο λαό, αλλά μόνο με τις πολυτελείς κουρσάρες, που και αυτές το κράτος τούς τις διαθέτει. Εκείνο όμως που με πίκρανε και πόνεσε την καρδιά μου, ήταν ότι στην ομιλία του ο Κ. Σημίτης δεν αναφέρθηκε καθόλου στους τεχνίτες και οικοδόμους που τόσα χρόνια δούλεψαν σκληρά και πότισαν με τον ιδρώτα τους τα τσιμέντα και τις στοές του Μετρό ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Ούτε έναν εργάτη, εκπρόσωπο όλων των εργαζομένων δεν είδα στη «φιέστα», να 'ναι επίσημα προσκεκλημένος και να χειροκροτείται.

Ομως, τέτοιοι συναισθηματισμοί δε χωρούν ανάμεσα στους «έχοντες και κατέχοντες», όταν μάλιστα είναι γι' αυτούς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τη μετατρέψουν σε προεκλογική προπαγάνδα. Γι' αυτό στις εκλογές που έρχονται όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι της χώρας, πρέπει να μαυρίσουν αυτούς που με το δικομματισμό, τους εκμεταλλεύονται. Ο λαός μας έχει δίκιο που λέει: «Αλλοι σκάβουν και κλαδεύουν, άλλοι πίνουν και μεθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ