Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υποκριτικές κραυγές

Τελευταία πολύς θόρυβος γίνεται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μετά την εκλογή του ακροδεξιού - ρατσιστή ηγέτη στην Αυστρία.

Είναι φανερό, ότι αυτό αποτελεί καθαρή υποκρισία αφού όλες οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ διακατέχονται από τη φασιστική ιδεολογία και χιτλερική τακτική, με κορυφαίο παράδειγμα τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια την κατάληψη του Κοσσυφοπεδίου. Είναι γνωστό επίσης πως οι ΗΠΑ, σε πολλές χώρες του κόσμου και πριν ακόμα τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, υποστήριζαν φασιστικά καθεστώτα. Επομένως οι φωνασκίες τους είναι υποκριτικές και το κάνουν ώστε να δρουν ανενόχλητοι εναντίον των λαών, με σκοπό την καταλήστευσή τους.

Είναι φανερό, πως η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ, δεν πρόκειται να πειράξουν την αυστριακή κυβέρνηση. Μόνο σε περίπτωση που μια χώρα κινδυνεύσει, κατ' αυτούς, από τους κομμουνιστές, τότε θα λάβουν μέτρα. Στις δυτικές «Δημοκρατίες», αν και έχουν κοινοβουλευτικό σύστημα, υπάρχει έντονο το φασιστικό στοιχείο των κυβερνώντων, απέναντι στους λαούς τους, σε ζητήματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα. Δημιουργούν και εκτρέφουν τον ρατσισμό μεταξύ των πολιτών, στοιχείο άκρως επικίνδυνο για την ειρήνη.

Ο Ελβετός συγγραφέας Αρθουρ Κέσλερ γράφει στο βιβλίο του για τον φασισμό: «Δεν μπορεί, ο φασισμός, μόνο στα πεδία των μαχών να νικηθεί, αλλά και μέσα στο μυαλό, στις καρδιές και στους αδένες των ανθρώπων. Δεν είναι απλώς μια λέξη, για μια πολύ παλιά πνευματική κατάσταση. Οπουδήποτε γίνεται λόγος για "βρωμονέγρους", "χαχαμίκους" και "οβριούς", οπουδήποτε υπάρχει χαφιεδισμός, επίσημος ή ανεπίσημος, για τα ερωτικά ήθη και τις πεποιθήσεις των πολιτών, οπουδήποτε η απαίτηση για καλύτερους μισθούς, ονομάζεται "ερυθρά απειλή" και οι νόμιμες απεργίες συντρίβονται με τα γκλομπς και τις πιστολιές - οπουδήποτε συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ο φασισμός είναι εμπρός στη μύτη σας». Καλή ώρα, όπως σήμερα στην Ελλάδα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΝΙΚΑΣ
Αμπελόκηποι, Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ