Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Μπισκότα και ναρκωτικά

Μ. ΣΑΡΙΓΓΕΛΗ, φιλόλογος, καθηγήτρια Λυκείου. Αθήνα. Αναρωτιέμαι μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία ενός κράτους, που ενώ από τη μια διατυμπανίζει ότι οργανώνει προσπάθειες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, από την άλλη ανέχεται την προβολή διαφήμισης, η οποία άμεσα δημιουργεί τον κίνδυνο να υποβληθεί στο μυαλό η αποδοχή της χρήσης τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση - διαφήμιση που αναφέρομαι παρουσιάζεται η εικόνα ατόμου που υποτίθεται πως υποφέρει από «σύνδρομο στέρησης», όπως διαβάζουμε στο κάτω μέρος της οθόνης μας. Στη συνέχεια η διαφήμιση κλείνει με την εικόνα του ατόμου αυτού βαθιά ικανοποιημένου και ευτυχισμένου, γιατί βέβαια χρησιμοποίησε το διαφημιζόμενο προϊόν, το οποίο, όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι τόσο καλό, ώστε δημιουργεί «εξάρτηση».

Ο λόγος για το σποτ που διαφημίζει τα μπισκότα «Excess» της «Αλατίνη».

Η γνώμη μου είναι πως με κάποιους όρους και κάποιες καταστάσεις δεν παίζουμε, Μέσω της εφημερίδας σας εκφράζω την οργισμένη αγανάκτησή μου και ρωτώ: Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και οι Εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν αρμοδιότητα στο χώρο της διαφήμισης και της «ελεύθερης» οικονομίας;

Φίμωση του Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Αμβέρσα Βέλγιο. Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα την αντιδικία του κ. Γιαννόπουλου με τον κ. Θ. Κατριβάνο, του οποίου σεβόμουν και σέβομαι την πολιτική του ταυτότητα. Γνωρίζω το ιστορικό της δολοφονίας του δικηγόρου Κατριβάνου, πιστεύω πως είναι ο πατέρας του, αν δεν απατώμαι από το χωριό Λεοντάριο Αρκαδίας, από ακροδεξιούς «αντάρτες», τους μετέπειτα γνωστούς ταγματασφαλίτες, που είχαν ορμητήριο τον Ταϋγέτο πριν τη διάλυση τους από τον ΕΛΑΣ, στη μάχη της Πετρίνας, της Ανατολικής Φαλαισίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος κατέθεσε νέα μήνυση εναντίον του «Ριζοσπάστη», απαιτώντας αστρονομικά ποσά για να φιμώσει όχι μόνο την εφημερίδα, αλλά γενικά για να τρομοκρατήσει τον Τύπο. Είναι «Εργα και ημέρες» της διεθνούς καπιταλιστικής μαφίας, που όταν δεν μπορεί πολιτικο-οικονομικά να ελέγξει τον Τύπο, ποικιλοτρόπως προσπαθεί να τον φιμώσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν ήταν στην Αντίσταση», επιμένει ο υπερνομάρχης(2000-11-07 00:00:00.0)
Ο αυταρχισμός δεν πέρασε!(2000-04-08 00:00:00.0)
Αναβολή μετά από αίτημα Γιαννόπουλου(2000-03-24 00:00:00.0)
Νέα κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης του «Ρ»(1999-12-22 00:00:00.0)
Εξώδικο στο "Ρ" για τις αποκαλύψεις Κατριβάνου!(1998-11-04 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η κόντρα Γιαννόπουλου - Κατριβάνου(1998-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ