Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η Γιουγκοσλαβία ανήκει στο... ΝΑΤΟ

Ρόλο «προξενητή» Γιουγκοσλαβίας και ΝΑΤΟ ανέλαβε ο Γ. Παπαντωνίου που πραγματοποιεί από χτες επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Σε δηλώσεις του χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Β. Κουστούνιτσα, ο Γ. Παπαντωνίου διακήρυξε ότι «η Γιουγκοσλαβία ανήκει στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στη μνήμη του γιουγκοσλαβικού αλλά και του ελληνικού λαού, έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι επειδή «η Γιουγκοσλαβία αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα ασφάλειας και εσωτερικής και εξωτερικής, λόγω Κοσσυφοπεδίου, λόγω ΠΓΔΜ, λόγω καταστάσεως στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, χρειάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ». Σαν να μην ήταν το ΝΑΤΟ που κατέστρεψε τη χώρα αυτή.

Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον Γιουγκοσλάβο ομόλογό του Β. Ραντόγιεβιτς, όπου τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και στο πρόγραμμα «Σύμπραξη για την ειρήνη» (PFP) «που αποτελεί ένα βασικό πρώτο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας και στο ίδιο το ΝΑΤΟ». Οπως είπε ο Γ. Παπαντωνίου: «Η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει το υπουργείο Αμυνας της Γιουγκοσλαβίας στην προσπάθεια εναρμόνισης των Γιουγκοσλάβικων Ενόπλων Δυνάμεων στις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ, αποσπώντας εδώ στο υπουργείο Αμυνας της Γιουγκοσλαβίας Ελληνες αξιωματικούς, που θα συνεργαστούν με τους Γιουγκοσλάβους ομολόγους τους για την αναδιοργάνωση των Γιουγκοσλαβικών Ενόπλων Δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ