Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜ. ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Μεγάλο ενδιαφέρον για τη Συνάντηση Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων

Φιλοξενείται από το ΚΚΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από 21 - 23 Ιούνη

Στην Αθήνα καταφτάνουν, η μία μετά την άλλη, οι αντιπροσωπείες δεκάδων κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που συναντώνται απ' τις 21 (Παρασκευή) μέχρι τις 23 Ιούνη (Κυριακή) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα «Σ.Καράγιωργας»), ενόψει της νέας επικίνδυνης κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί διεθνώς μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη.

Οι αντιπροσωπείες των 66 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση, που θα φιλοξενήσει το ΚΚΕ, προκειμένου να δώσουν τη δική τους συμβολή στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό, στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και στην επίθεση που δέχονται οι δημοκρατικές ελευθερίες. Επιπλέον, οι συζητήσεις θα περιστραφούν στην ανάπτυξη κοινών και παράλληλων πρωτοβουλιών, στην ενίσχυση της συνεργασίας τους στην έκδοση του περιοδικού ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟ, στην πύλη www.solidnet.org, αλλά και σε άλλες μορφές αγώνα, ώστε να αναδειχτεί πιο αποφασιστικά ο πόλος αντίστασης και αντιιμπεριαλιστικής πάλης σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των δεκάδων αντιπροσωπειών που αναμένεται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων είναι οι αντιπροσωπείες των ΚΚ Κούβας, ΚΚ Βιετνάμ, ΚΕ ΛΔ Κορέας, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας. Επίσης, στη συνάντηση θα δώσουν το «παρών» αντιπροσωπείες πολλών κομμάτων απ' τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, όπως του ΚΚ Αλβανίας, του ΚΚ Αρμενίας, του ΚΚ Βουλγαρίας «Γκ. Ντιμιτρόφ», του Βουλγάρικου ΚΚ, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, του ΚΚ Λευκορωσίας, του ΚΚ Μολδαβίας, το ΚΚΡΟ, το ΚΕΚΡ-ΕΚΚ, το ΚΚ Τσεχίας, το ΚΚ Σλοβακίας, το ΚΚ Ουκρανίας, το ΚΚ Πολωνίας, το ΕΚ Ουγγαρίας κ.ά.

Επίσης, στη διεθνή συνάντηση θα κάνουν παρεμβάσεις το ΚΚ Ινδίας, το ΕΚ Ρουμανίας και το Πορτογαλικό ΚΚ.

Η νέα διεθνής συνάντηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Αθήνα έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές πρόσφατες πρωτοβουλίες, όπως ήταν το Φόρουμ του Σάο Πάολο στην Κούβα, η πρώτη συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής στην Ουρουγουάη, οι συναντήσεις των κομμάτων των αραβικών χωρών, των κομμάτων της Μέσης και Εγγύς Ανατολής, η συνάντηση αλληλεγγύης στην πάλη του παλαιστινιακού λαού που φιλοξένησε το ΑΚΕΛ, εκείνη με το λαό της Κολομβίας στην Πόλη του Μεξικού, οι κινητοποιήσεις ενάντια στον αμερικανικό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό στη Βαρκελώνη, η επόμενη στη Σεβίλλη, οι πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ