Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Αθήνα ο Ν. Μαντέλα

Με τιμώμενο πρόσωπο τον Νέλσον Μαντέλα, πραγματοποιήθηκε χτες στο Μέγαρο Μουσικής εκδήλωση για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, πρέπει να σημειωθεί, αποτελεί μια προσπάθεια, στην οποία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος ο υπουργός Εξωτερικών, θέλοντας ίσως να προβάλλει ...έργο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την Ολυμπιάδα.

«Η προσπάθεια για την Ολυμπιακή Εκεχειρία αξίζει την υποστήριξη όλων μας», είπε ο Νέλσον Μαντέλα, απευθυνόμενος προς το ακροατήριο της εκδήλωσης, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στην παγκόσμια ειρήνη και, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, «στο πρόσωπο του Μαντέλα τιμάται η ελπίδα της ανθρωπότητας για συμφιλίωση, αλληλοκατανόηση, αλληλεγγύη και ειρήνη».

Η πρόεδρος της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, χαιρέτισε «τη συμμετοχή ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του κόσμου στην προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας», του Μίκη Θεοδωράκη, σημειώνοντας ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης «συνέθεσε την πρώτη συμφωνία μέσα στη φυλακή και πέρασε μεγάλο κομμάτι της ζωής του, χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μέσο για να ενώσει τους Ελληνες, μέσα από ένα κοινό όραμα ειρήνης και δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ