Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδίκη νομάρχη για αυθαίρετα

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χτες το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στον νομάρχη Δυτικής Αττικής Περικλή Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για δύο περιπτώσεις «παράβασης καθήκοντος». Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την τέλεση του αδικήματος αυτού, βάσει δύο δικογραφιών, που αφορούσαν ισάριθμα αυθαίρετα κτίσματα σε δασική έκταση στις περιοχές Βίλια και Μάντρα Αττικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νομάρχης «δεν προέβη, ως όφειλε, σε έκδοση σχετικών πρωτοκόλλων για την κατεδάφιση των εν λόγω αυθαίρετων κτισμάτων, αλλά, αντίθετα, εξέδωσε πρωτόκολλο για την επιβολή ειδικής αποζημίωσης (πρόστιμο) για τη διατήρησή τους. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε απορρίψει προσφυγές των δύο ιδιοκτητών, με τις οποίες αυτοί είχαν στραφεί κατά των αποφάσεων της Νομαρχίας, που είχαν εκδοθεί το 1993 και διέτασσαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων».

Ο Περ. Παπαπέτρου αρνήθηκε την κατηγορία στην απολογία του και υποστήριξε ότι «είναι αδιανόητο να καταδικάζεται ένας αιρετός νομάρχης για μη κατεδάφιση αυθαιρέτων, τη στιγμή που δεν εμπίπτει η πράξη αυτή στις αρμοδιότητες της νομαρχίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ