Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Στον αέρα» οι καταστηματάρχες της λαχαναγοράς

«Επώδυνες» συνέπειες έχει για τους καταστηματάρχες της Κεντρικής Λαχαναγοράς στη Θεσσαλονίκη η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία. Οι 280 καταστηματάρχες κυριολεκτικά βρίσκονται «στον αέρα». Το θέμα έρχεται στη Βουλή με Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη και Γιώργου Χουρμουζιάδη, οι οποίοι ζητούν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο, να ενημερώσει το σώμα αν η κυβέρνηση προτίθεται να παρέμβει.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρεται: «Είναι γνωστό ότι μέχρι τη μετατροπή της Λαχαναγοράς από Οργανισμό σε ΑΕ οι έμποροι υπέγραφαν διετή μισθωτήρια συμβόλαια με τη διοίκηση του Οργανισμού. Τώρα η εταιρία, με τη νέα μορφή της, αρνείται και τα διετή συμβόλαια να υπογράψει, αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα 280 καταστηματάρχες. Γι' αυτό το πρόβλημα αλλά και για άλλα, όπως:

- Θεσμοθετημένη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπόρων στο ΔΣ της Λαχαναγοράς.

- Τροποποίηση του απαρχαιωμένου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) αναφορικά με τη δραστηριότητα που ασκούν.

- Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο της ΚΑΘ (καθαριότητα, φύλαξη, κλπ.).

- Μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών που πληρώνουν στο Δήμο Μενεμένης για υποβαθμισμένες ουσιαστικά υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρει, καθώς και για άλλα προβλήματα,

οι 280 έμποροι της Λαχαναγοράς κήρυξαν 48ωρη απεργία στις 11 και 12 του Ιούνη και δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την απόφασή της για την ιδιωτικοποίηση της Λαχαναγοράς, που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα των εμπόρων δεδομένου ότι μόνο με το δημόσιο χαρακτήρα της είναι σε θέση να εκπληρώσει το κοινωνικό της έργο απέναντι στο λαό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής;
  • Πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο το αίτημα των εμπόρων για μακροχρόνια μισθωτήρια συμβόλαια, ώστε να αισθάνονται μια σχετική ασφάλεια και να μπορούν να κάνουν αναγκαίες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους καθώς και για την ικανοποίηση των άλλων αιτημάτων τους;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ