Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ
Τους έπληξε το χαλάζι και η εγκατάλειψη

Οι αγρότες της Θράκης ήρθαν αντιμέτωποι πρόσφατα με χαλαζόπτωση, αλλά για μία ακόμα φορά δεν έχουν πάρει έγκαιρα τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, οι οποίες μάλιστα είναι και αρκετά χαμηλές.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, αλλά ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση χωρίς όμως να δεσμευτεί συγκεκριμένα για τις απαραίτητες ενέργειες. Είπε ότι θα αρχίσει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών για να ακολουθήσει η αποκατάστασή τους, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός, προκειμένου να αποζημιωθούν πλήρως.

Ο Α. Τζέκης τόνισε ότι η αποζημίωση που προβλέπει ο κανονισμός δεν επαρκεί για την αναπλήρωση της ζημιάς που έγινε, που ειδικά στον καπνό ήταν ολική. Ζήτησε δε να δοθεί άμεσα και προκαταβολή της αποζημίωσης και να ενταχθούν οι αγρότες σε προγράμματα ώστε για τα χαμένα μεροκάματα που κάνουν να πάρουν ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στο χαμένο εισόδημα. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι πρέπει η κυβέρνηση να πάρει υπόψη της ότι πρόκειται για μία περιοχή που το μεταναστευτικό ρεύμα είναι υπαρκτό και τόνισε ότι «αν θέλουμε να κρατήσουμε τον πληθυσμό στην περιοχή, πρέπει να πάρετε μέτρα που θα βγαίνουν έξω από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ