Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στα «προγράμματα» της ανεργίας

Η άρχουσα τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι «αν σ' έναν πεινασμένο δεν πετάξεις ένα κομμάτι ψωμί, αυτός θα εξεγερθεί και θ' αρπάξει τα πλούτη σου. Γι' αυτό προωθεί τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα "προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης", τη μερική απασχόληση, για να εξαπατάται η εργατική τάξη». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για τη βιοτεχνία «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», όπου το μόνο που προβάλλεται είναι η εφαρμογή κάποιου προγράμματος για τους 170 απολυμένους της επιχείρησης.

Η ΝΕ Πιερίας τονίζει επίσης πως «η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις αιτίες και παρουσιάζει αυτά τα προγράμματα σαν σωτηρία. Αντί να παλέψει οργανώνοντας και καθοδηγώντας την εργατική τάξη σε μια μόνιμη λύση του προβλήματος της ανεργίας... έφτασε στο σημείο να γίνει ο προπαγανδιστής της "φιλανθρωπίας" της πλουτοκρατίας».

Πώς γίνεται, διερωτάται η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, το Εργατικό Κέντρο να υποστηρίζει αυτά τα προγράμματα - απάτη που δεν οδηγούν σε μόνιμη ανάπτυξη, αλλά οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας, τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση των ασφαλισμένων; Γιατί η διοίκηση του ΕΚΚ αποδέχτηκε την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος από την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία, γιατί δε συμμετείχε στην απεργία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και δεκάδων Εργατικών Κέντρων;

«Απ' όλα τα παραπάνω, καταλήγει η ανακοίνωση, φαίνεται ποιος έχει "επικίνδυνη και αντεργατική πολιτική", κατηγορία που μας απευθύνει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ. Δεν πετά πέτρες, όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ