Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Ελλείψεις προσωπικού σε φόντο ιδιωτικοποιήσεων

Σοβαρότατοι κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών ελλοχεύουν στο νοσοκομείο «Αγιος Αντρέας», μετά την απόφαση που πήρε ο διοικητής του Απόστολος Λέτσιος και τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα, να αφήσει τμήματα, μονάδες και κλινικές χωρίς ηλεκτρολόγο τις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Οι σοβαρότατες ελλείψεις στην τεχνική υπηρεσία, που εστιάζονται στους ηλεκτρολόγους και τους θερμαστές, είναι αποτέλεσμα της ανθυγιεινής κυβερνητικής πολιτικής, που μετατρέπει ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για το επίπεδο και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους χρήστες Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι οργανικές θέσεις των ηλεκτρολόγων είναι 19 και υπάρχουν μόνο 9 και στους θερμαστές οι οργανικές θέσεις είναι 8 και υπάρχουν 4, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα δουλιάς που εκπονείται να είναι οριακό.

Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο, καθώς οι εναπομείναντες ηλεκτρολόγοι, στο όνομα της πολιτικής υποσχεσιολογίας των επικείμενων προσλήψεων έχουν να πάρουν κανονική άδεια πάνω από τέσσερα χρόνια εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλιάς. Το σωματείο των εργαζομένων κάνει λόγο --από ρεπό και άδειες-- για περισσότερες από 1000 εργάσιμες ημέρες που οφείλονται στους ηλεκτρολόγους. Ο διοικητής, επειδή ο κόμπος... παραέφτασε στο χτένι, αναγκάστηκε να δώσει άδειες μακράς διάρκειας στους ηλεκτρολόγους, αφού ο εμπαιγμός των προηγούμενων χρόνων δεν μπορούσε να συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες. Αντί, όμως, να ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού, σύμφωνα με τον οργανισμό του ιδρύματος, πρότεινε την ανάληψη των συγκεκριμένων υπηρεσιών από ιδιωτικό συνεργείο. Ανάλογες καταστάσεις, στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να υπάρξουν στα τμήματα των πλυντηρίων και των μαγειρείων αλλά και σε ολόκληρο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγιος Αντρέας» σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την προσπάθεια μετατροπής των δημοσίων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και ζητεί την άμεση πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις, που θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ