Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διώκονται γιατί ζήτησαν ασφάλιση

Στο δικαστήριο οδηγείται σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, ύστερα από μήνυση ιδιοκτήτη φροντιστηρίου

Στάση εργασίας από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. έχει κηρύξει σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) για τους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Αττικής, καθώς σήμερα το πρωί εκδικάζεται στο 9ο Τριμελές Πρωτοδικείο η μήνυση που κατέθεσε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου εναντίον του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Γ. Σαμοΐλη.

Πρόκειται για μία υπόθεση που, όπως καταγγέλλουν ο ΣΕΦΚ και η ΟΙΕΛΕ, ξεκίνησε όταν καθηγήτρια εργαζόμενη στο φροντιστήριο του Μ. Χαρίση στη Μεταμόρφωση Αττικής, μετά από τρία χρόνια ανασφάλιστης εργασίας, προσέφυγε στο τοπικό ΙΚΑ για να διεκδικήσει τα ασφαλιστικά της δικαιώματα. Το ΙΚΑ ύστερα από έλεγχο διαπίστωσε ότι υπήρχαν και άλλοι ανασφάλιστοι καθηγητές στο συγκεκριμένο φροντιστήριο και προχώρησε στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και εισφορών. Ακολούθησαν μηνύσεις του ίδιου φροντιστηριάρχη ενάντια στη συγκεκριμένη καθηγήτρια και στους μάρτυρες που προσήλθαν στην αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ. Παράλληλα, κρίνοντας ως συκοφαντικό το σχετικό με την υπόθεση άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του ΣΕΦΚ, o ίδιος προχώρησε σε νέα αγωγή προς τον πρόεδρο του σωματείου με απαίτηση ποσού 150.000.000 δρχ. και σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του υπογράφοντα το άρθρο και προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ.

Το γεγονός της δίωξης ενάντια σε καθηγητές που εργάζονται σε φροντιστήρια έρχεται να συμπληρώσει το μαύρο τοπίο που κυριαρχεί σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις μέσα στα φροντιστήρια, τα οποία έχουν γιγαντωθεί μετά την εφαρμογή της «μεταρρύθμισης». Οπως κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του ΣΕΦΚ και της ΟΙΕΛΕ, ανθεί η μαύρη εργασία, τα χαμηλά ημερομίσθια, η καταστρατήγηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με την ανοχή της κυβέρνησης. Τόνισαν επίσης ότι η δίωξη στοχεύει στο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Ηδη, τη συμπαράστασή τους προς το ΣΕΦΚ έχουν εκφράσει σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων, βουλευτές και άλλοι φορείς, ενώ για το θέμα το ΚΚΕ είχε καταθέσει Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ