Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με την υπεροχή της ιδεολογίας του ΚΚΕ

Το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», έχει απλώσει για τα καλά τις εκδηλώσεις του σε όλη τη χώρα, αποτελώντας ένα μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό νεανικό γεγονός.

Για τους στόχους της οργάνωσης μέσα από αυτή την πλούσια καλοκαιρινή δραστηριότητα και ιδιαίτερα το άνοιγμα της φεστιβαλικής δραστηριότητας στην Αθήνα, μας μίλησε ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που τόνισε ότι «το φετινό Φεστιβάλ έρχεται μετά από μια περίοδο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με κορύφωση τις απεργίες για το ασφαλιστικό, όπου εντάθηκε η πολιτική επαφή της ΚΝΕ με νέους εργαζόμενους. Πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονα πολιτική, με τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και την προσπάθεια που κάνει η ΚΝΕ να διευρύνει ακόμα περισσότερο το άνοιγμά της στη νέα γενιά, ενώ έχει μόλις ολοκληρωθεί η δίμηνη καμπάνια μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι η δράση μας σ' αυτό το μέτωπο σταματάει εδώ».

Ολα αυτά περνούν μέσα από τη δραστηριότητα του Φεστιβάλ και στόχος της Οργάνωσης μέσα από τις εκδηλώσεις του είναι, όπως μας είπε ο Γ. Καλύβας, «να αναδειχτεί η υπεροχή της ιδεολογίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να καταδεικνύεις τα προβλήματα και την κατάσταση, αλλά να προτείνεις και να διεκδικείς τη δικιά σου λύση, μέσα από τον αγώνα, με προοπτική το Μέτωπο. Και ο ρόλος της νεολαίας σ' αυτό τον αγώνα θα είναι σημαντικός. Παράλληλα, μέσα από αυτή την προσπάθεια, στοχεύουμε στη δημιουργία κριτηρίων πολιτικής στάσης, ψήφου και στάσης ζωής, στις νεανικές συνειδήσεις».

Ιδιαίτερα στην Αθήνα, συνέβαλαν σημαντικά οι συναντήσεις νέων καλλιτεχνών, που έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς νέους, που ασχολούνται με διάφορα είδη τέχνης, να συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ, οι οποίες αποτελούν γι' αυτούς χώρο έκφρασης και παρουσίασης της δουλιάς τους, σε μια περίοδο που η ερασιτεχνική δημιουργία συνθλίβεται. Παράλληλα, γίνεται μια πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια προσέγγισης νέων εργαζομένων, με εκδηλώσεις μέσα σε εργασιακούς χώρους (νοσοκομεία, αμαξοστάσιο ΕΘΕΛ κ.ά.) και άνοιγμα της θεματολογίας του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη, σε όλη τη χώρα είναι:

- Στην κεντρική πλατεία του Ιλίου, στις 8:30 μ.μ., για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

- Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στον Κολωνό, στις 8 μ.μ., για τον εθελοντισμό.

- Στο στάδιο Πρόνοια του Περάματος, στις 8:30 μ.μ., με θέμα ανεργία - υποαπασχόληση. Θα μιλήσει ο Ιορδάνης Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος.

- Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

- Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα παιδεία.

- Στην Ξυλαγανή Ροδόπης, εξόρμηση και έκθεση βιβλίου.

- Στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, στις 8 μ.μ., για τα ναρκωτικά. Θα μιλήσει η Χ. Παύλου, μέλος της Επιτροπής κατά των ναρκωτικών Φλώρινας.

- Στην πλατεία μικρών καταρρακτών Εδεσσας, στις 8 μ.μ., για τα ναρκωτικά.

Επίσης, διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στον ελεύθερο χρόνο και η δεύτερη στην ερασιτεχνική δημιουργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ