Κυριακή 30 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (30/6)
  • Ο Δ. Μητροπάνος
    Ο Δ. Μητροπάνος
    Το έργο «Ζορζ Ντ' Αντέν» του Μολιέρου παρουσιάζει (9.30μμ) στη «σκιά των Βράχων» στο Βύρωνα, η θεατρική ομάδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων.
  • «Μαζί στον αγώνα της ζωής τους» ονομάζεται η έκθεση που φιλοξενείται στην γκαλερί «Μάγκνα» (Γέλωνος 1). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Στ. Δασκαλάκης, Χρ. Καράς, Χρ. Λάμπρου, Δ. Μυταράς, Χρ. Σαρακατσιάνος, Γ. Σταθόπουλος κ.ά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την αγορά ενός σχολικού λεωφορείου για το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες, «Ερμής».
  • Στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, πλ. Αέρηδων, Πλάκα), φιλοξενείται (8.30μμ), εκδήλωση - παρουσίαση του προγράμματος του «8ου Φεστιβάλ Σύμης». Η Ελένη Κλαδάκη - Βρατσάνου θα καλωσορίσει στη συμιακιά διάλεκτο, η Δανάη Μάτσκε θα ερμηνεύσει έργα για βιολί, ενώ ο Μιχάλης Παλληκαράκης νησιώτικα στο πιάνο. Συμμετέχει ο Ψαραντώνης με το συγκρότημά του.
Δευτέρα (1/7)
  • Ενας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους λαϊκούς ερμηνευτές, ο Δημήτρης Μητροπάνος, παρουσιάζει (9.30μμ) στο Θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, με τη φωνή και την ψυχή του τραγούδια που αγαπήσαμε αλλά και τραγούδια από την καινούρια του δουλιά.
  • Ο Πάνος Κατσιμίχας και το συγκρότημα «Ανοιχτή θάλασσα» εμφανίζονται (9.30μμ) στη «σκιά των Βράχων».
  • Ο Π. Κατσιμίχας
    Ο Π. Κατσιμίχας
    Δύο μεγάλες συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού θα δώσουν σήμερα και αύριο οι: Χάρις Αλεξίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Οι δύο καλλιτέχνες, που το χειμώνα συνεργάστηκαν με επιτυχία στον «Κεραμεικό», θα παρουσιάσουν τραγούδια που μαρτυρούν τη μελωδική, ατμοσφαιρική τους συνεύρεση.
Τρίτη (2/7)
  • Ο Κώστας Χατζής και ο Γιάννης Σπανός ενώνουν τις δυνάμεις τους στη συναυλία (9.30μμ) στο θέατρο Βράχων στο πλαίσιο του «15ου Φεστιβάλ Βύρωνα». Μαζί τους οι: Μ. Δημητριάδης, Ε. Καπάταη, Α. Χατζίδη.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μήνα Χορού» που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, σήμερα, αύριο και μεθαύριο στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», η ομάδα χορού «Εννιάμορφο» ακολουθεί «Ελεύθερες πτώσεις / πτήσεις» και φιλοξενεί την ομάδα της Μ. Χέπνερ (Καναδάς). θα παρουσιάσει το «snow» και «steel solo» σε χορογραφία της Μ. Χόπνερ και «ελεύθερες πτήσεις/ πτώσεις» σε χορογραφία Τέτης Νικολοπούλου.
Τετάρτη (3/7)
  • Ο διάσημος Ιταλός κιθαρίστας της ροκ σκηνής, Σατριάνι, επισκέπτεται τη χώρα μας για μια ξεχωριστή μουσική συναυλία, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης (9.30μμ).
  • Στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι και της Ελλης Νικολαΐδη είναι αφιερωμένη η βραδιά (9μμ), στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων. Εργα Χατζιδάκι ερμηνεύουν οι Ηλίας Λιούγκος και Ελένη Μιχαλοπούλου με τον Θόδωρο Κοτεπάνο στο πιάνο.
Πέμπτη (4/7)
  • Μια από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, θα μας χαρίσει στη «σκιά των Βράχων» του Δήμου Βύρωνα, παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια.
  • Η κατανυκτική ομορφιά της τζαζ θα πλημμυρίσει το Θέατρο του Λυκαβηττού, όπου στις 9.30μμ θα ξεκινήσει η μία και μοναδική στη χώρα μας συναυλία του Charles Lloyd. Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας και δάσκαλος (ανάμεσα στους μαθητές του και ο Keith Jarret) θα συνοδεύεται από ένα συγκρότημα εξαιρετικών μουσικών.
  • Ο Charles Lloyd
    Ο Charles Lloyd
    Το «Θεατρικό Σανίδι», μετά από 5 συνεχή χρόνια παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα, σε συνεργασία φέτος με την «Πολιτιστική Παρέμβαση» και την υποστήριξη του ΣΕΗ, παρουσιάζει στον Κορυδαλλό, τη σαιξπηρική «Δωδέκατη νύχτα» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, μουσική Γιάννη Ζουγανέλη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Ματαράγκα. Παίζουν: Βασίλης Κολοβός, Χάρης Σώζος, Μίνα Χειμώνα, Γιώργος Ματαράγκας, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Παναγιώτα Βλαντή, Μπάμπης Κλαλιώτης, Ανδρέας Βαρούχας, Γιάννης Ματαράγκας, Μαρία Κάππα, Κώστας Πασπάλης, Πέτρος Νάκος.
Παρασκευή (5/7)
  • Τραγούδια από τους προσωπικούς δίσκους τους, αλλά και άλλα τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο παρουσιάζουν οι: Αντώνης Μιτζέλος, Ελένη Πέτα και Ηρώ, στη συναυλία που θα δώσουν στο «Αττικό Θέατρο» (Αττικό Αλσος).
Σάββατο (6/7)
  • Ο Παντελής Θαλασσινός δίνει συναυλία στον Ταύρο με τραγούδια δικά του και άλλων αγαπημένων του δημιουργών. Μαζί του η Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Λ. Μαχαιρίτσας, Χ. Αλεξίου
Λ. Μαχαιρίτσας, Χ. Αλεξίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ