Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλαγές στα Ολυμπιακά έργα

Τους όρους «διαρκής εκλογίκευση» και «προσαρμογή», σε αντιπαράθεση με τις λέξεις «έκπτωση» και «μείωση», χρησιμοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, για να περιγράψει τις αλλαγές των Ολυμπιακών έργων που ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την τελευταία επίσκεψη κλιμακίου της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα γίνουν οι παρακάτω αλλαγές: Στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο θα χρησιμοποιηθεί άμμος αντί για χλόη στο δάπεδο της αρένας, θα μειωθεί ο όγκος των προπονητηρίων και των προθερμαντηρίων, ο όγκος των κτιρίων που προορίζονται για τις Ομοσπονδίες, θα αφαιρεθεί η αρένα του λεγόμενου ντρεσάζ και ο χώρος προθέρμανσης.

Στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, επίσης στο Μαρκόπουλο, θα μειωθούν οι υπόγειοι χώροι και οι εγκαταστάσεις των Ομοσπονδιών, των υπηρεσιών και άλλων παρόμοιων χρήσεων «που δεν είναι καθόλου Ολυμπιακές». Θα μειωθεί και ο αριθμός των μόνιμων κερκίδων.

Στο Φάληρο θα καταργηθεί το δεύτερο γήπεδο στην περιοχή του beach volley και θα περιοριστούν τα μόνιμα κτίρια. Θα μειωθούν σημαντικά και οι προσωρινές κατασκευές στο μόνιμο προπονητήριο.

Στον Αγιο Κοσμά θα μειωθούν τα κτίρια αλλά όχι οι αγωνιστικοί χώροι. Αν η Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων του ΕΟΤ χρειάζεται τα κτίρια θα επωμιστεί και το κόστος.

Στο Ελληνικό, θα μειωθούν οι μόνιμες κερκίδες και ενδεχομένως το μέγεθος της δεύτερης λίμνης του σλάλομ. Θα καταργηθεί το δεύτερο γήπεδο χόκεϊ και μάλλον και το δεύτερο γήπεδο μπέιζμπολ.

Στο Γουδί, θα μειωθούν οι κερκίδες, ο όγκος των κτιρίων στο ΚΕΠΥ και στο κολυμβητήριο. Τα 100 στρέμματα του αμαξοστασίου θα στρωθούν με γαρμπίλι αντί γι' άσφαλτο για να μειωθεί το κόστος.

Τέλος, στο Σχοινιά, θα μειωθούν οι κερκίδες.

  • Χτες η «Αθήνα 2004» έδωσε στη δημοσιότητα το Ολυμπιακό δίκτυο μετακινήσεων. Από αυτό προκύπτει ότι σχεδόν όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής θα είναι κατειλημμένο από την Ολυμπιακή οικογένεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Αύγουστο του 2004. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι θα πρέπει να είναι άδειοι 24 ώρες το 24ωρο και η Τροχαία θα απαγορεύει τη στάθμευση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ