Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κλήρωση... σε θολό τοπίο

Μπορεί τα παράπονα προς την ηγεσία της Λίγκας των ισχυρών να είναι πολλά, μπορεί πολλές ομάδες (μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός) να σκέφτονται και να ξανασκέφτονται τη συμμετοχή τους στη νέα Ευρωλίγκα, αλλά η ΟΥΛΕΜΠ χτες προχώρησε κανονικά στη διαδικασία της κλήρωσης για τη διοργάνωση της νέας χρονιάς. Πάντως, οι διοικούντες της Λίγκας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η Ευρωλίγκα όχι μόνο θα διεξαχθεί κανονικά και με... πλήρη σύνθεση, αλλά θα είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο γενικός διευθυντή της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομένου εξέφρασε τη σιγουριά του για την επιτυχία της διοργάνωσης καθώς και για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού.

Οσον αφορά τα της κλήρωσης, η ΑΕΚ στάθηκε η πιο άτυχη από ελληνικής πλευράς, καθώς έπεσε σε όμιλο με ισχυρούς αντιπάλους, ενώ ο αμφίβολος για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκός ήταν πιο τυχερός. Ολυμπιακός και ο νέος εκπρόσωπος της χώρα μας Ηρακλής θα λύσουν από την αρχή τις διαφορές τους.

Αναλυτικά οι όμιλοι: Α': Μπενετόν, Μπαρτσελόνα, Εφές Πίλσεν, Σκίπερ Μπολόνια, ΑΕΚ, Ορτέζ, Τσιμπόνα, Αλμπα Βερολίνου. Β': Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ταού, Ολίμπια Λ., Σιένα, Μάλαγα, Ζαλγκίρις, Μπούντουτσνοστ. Γ': Κίντερ, Ολυμπιακός, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούλκερ, Βιλερμπάν, Σλασκ Βρότσλαβ, Ηρακλής.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 9-10 του Οκτώβρη και οι αγώνες των ελληνικών ομάδων είναι: Τσιμπόνα - ΑΕΚ, Ηρακλής - Ρεάλ, Σλασκ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Μπούντουτσνοστ.

  • Τη συνέχεια τού λεγόμενου «λοκ άουτ» αποφάσισε χτες ομόφωνα ο ΕΣΑΚΕ. Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν 12 από τις 14 ομάδες μέλη (απουσίασαν Μαρούσι - Ολυμπιακός) αποφασίστηκε ομόφωνα με ψήφους 12-0 και την τηλεφωνική σύμφωνη γνώμη των «ερυθρολεύκων», να συνεχίσουν την αναστολή των δραστηριοτήτων τους σαν απάντηση προς τον νέο αθλητικό νόμο.«Η αναστολή των δραστηριοτήτων μας θα συνεχιστεί έως ότου η Πολιτεία κάνει αποδεκτά ορισμένα από τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μανόλης Παπακαλιάτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ