Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη

Εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο με ομιλητές τον Σπύρο Χαλβατζή και τον Θανάση Παφίλη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
«Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που, λειτουργώντας μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, αξιοποιείται από την άρχουσα τάξη για να περάσει τις δικές της αξίες και πρότυπα». Με τη διαπίστωση αυτή άνοιξε η Λίτσα Κυριαζέλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, την εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ με θέμα «Νεολαία και Αθλητισμός», που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στόχος της Οργάνωσης ήταν μέσα από αυτή την εκδήλωση να αναδειχτεί το δικαίωμα στον αθλητισμό και η ανάγκη ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, όπως έλεγε και το πανό που ήταν αναρτημένο στην αίθουσα μέσα από την «πάλη ενάντια στον "πρωταθλητισμό" των πολυεθνικών». Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος πρόεδρος της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, ενώ στο κάλεσμα της ΚΝΕ ανταποκρίθηκαν νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και αθλητές, για να ακούσουν και να συζητήσουν τις θέσεις της «Συμπαράταξης» και της ΝΑΣ για τον αθλητισμό.

«Το Μουντιάλ τέλειωσε, τα φώτα έκλεισαν και περάσαμε στον απόηχο των συγκρούσεων ανάμεσα στις πολυεθνικές εταιρίες που ασχολούνται με τα αθλητικά είδη και θησαυρίζουν», τόνισε παίρνοντας το λόγο ο Σπ. Χαλβατζής, για να υπογραμμίσει ότι η «Συμπαράταξη» είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην εμπορευματοποίηση, τον πρωταθλητισμό, τον επαγγελματισμό. Μαχητικά διεκδικεί μαζικό λαϊκό αθλητισμό, χώρους άθλησης, γυμναστήρια και γήπεδα για όλο τον κόσμο και τη νεολαία, προωθεί τη διεκδίκηση μαζί με αθλητικά σωματεία και συλλόγους. Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε ακόμα στις αρνητικές συνέπειες των Ολυμπιακών Αγώνων για το λαό και τη νεολαία της Αθήνας.

Στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα που μεταβάλλεται σε μακρύ χέρι της κρατικής εξουσίας, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας ότι στη μάχη των εκλογών συγκρούονται δύο πολιτικές, η μία αφορά τη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης και η άλλη τον αγώνα για την ανατροπή της. Υπογράμμισε ότι για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος και για το θέμα του αθλητισμού πρέπει να συγκρουστούμε με την κυρίαρχη πολιτική που τον μετατρέπει σε εμπόρευμα και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και να πούμε ένα δυναμικό «ναι» στην ελπίδα και την προοπτική που ανοίγουν οι αγώνες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Π. Παπαγεωργίου, παλαίμαχος αθλητής στίβου και προπονητής, ο Ν. Μπεργελές, καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ, και οι δύο τους υποψήφιοι με τη «Συμπαράταξη», καθώς επίσης ο Π. Μπαξεβάνης, αθλητής μπάσκετ και ο Δ. Τζαβαλάς, τενίστας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ και οι ...«Αρσακειάδες» (2008-04-08 00:00:00.0)
Δίνουν «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο (2006-07-20 00:00:00.0)
Αλλες εκδηλώσεις σήμερα (2006-07-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό (2006-07-05 00:00:00.0)
Ανυπόταχτη η ψήφος των νέων (2002-07-20 00:00:00.0)
Η νεολαία μπροστά στις εκλογές (2002-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ