Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Εν αναμονή... για πολλοστή φορά

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Μερικές δεκάδες ώρες απομένουν για να περάσει ένας ακόμη συναγερμός για πιθανό μεγάλο «τρομοκρατικό χτύπημα» στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανώς αναίμακτα... Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι Αμερικανοί δεν εξακολουθούν να ζουν στη φρενίτιδα του τρόμου, που κορυφώνεται κατά περιόδους.

Δύσκολη και γεμάτη ένταση περίοδος είναι και οι ημέρες που διανύουμε, καθώς υπάρχουν «αξιόπιστες» πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα την 4η Ιουλίου, δηλαδή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι τρομοκράτες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας και απαγωγές, με στόχο να πλήξουν κυρίως αμερικανικά συμφέροντα στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, Αμερικανοί πολίτες και αξιωματούχοι καλούνται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε οποιοδήποτε σημείο της υφηλίου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει εξάλλου ότι τώρα οι τρομοκράτες μπορεί να στραφούν εναντίον στόχων που φρουρούνται ελάχιστα ή καθόλου, όπως εκκλησίες, εστιατόρια και λέσχες, καθώς τα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά σε δημόσια κτίρια, συνεπώς είναι δύσκολο να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

Οπως μεταδίδει το BBC και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, είχε δηλώσει πως «υπάρχουν διάφορες αναφορές από μυστικές υπηρεσίες που υπογραμμίζουν την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, όσο πλησιάζει η 4η Ιουλίου». Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στην εκπομπή «Face the Nation» του τηλεοπτικού δικτύου CBS επέστησε την προσοχή στους συμπολίτες του και πρόσθεσε ότι όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς επιχειρούν να αξιολογήσουν την ακρίβεια ή μη αυτών των πληροφοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ