Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΥΛΕΜΠ
Φουντώνει η κόντρα

Την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίαζε το αποτέλεσμα της κλήρωσης για την Ευρωλίγκα της νέας χρονιάς, οι διοικούντες του Παναθηναϊκού γινόταν «πυρ και μανία» με την ΟΥΛΕΜΠ και την ενέργειά της να συμπεριλάβει τους «πράσινους» στην κλήρωση της διοργάνωσης. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Θανάσης Γιαννακόπουλος έγινε έξαλλος με τους ανθρώπους της Λίγκα και χαρακτήρισε την ενέργειά τους πρωτοφανή, αφού όπως τόνισε ακόμα είναι υπό σκέψη σε ποια διοργάνωση θα μετέχει του χρόνου η ομάδα (αφού μάλλον θα υπάρχει και το ΦΙΜΠΑ ΚΑΠ). «Χωρίς να έχουμε δηλώσει συμμετοχή κι ενώ είχαμε προειδοποιήσει ότι, εάν δεν πάρουμε τα τρία εκατομμύρια δολάρια που μας οφείλονται, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής μας στη διοργάνωση. Με αυτά που κάνουν δείχνουν το ποιόν τους», τόνισε ο αντιπρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης.

Μάλιστα, η κόντρα απ' ό,τι φαίνεται φουντώνει μετά τη χτεσινή ενέργεια του Παναθηναϊκού να απειλήσει την ΟΥΛΕΜΠ με δικαστικά μέτρα προκειμένου να πάρει αυτά που διεκδικεί.. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική ομάδα εκφράζουν τη βούλησή της να μην πάρει μέρος σε ένα πρωτάθλημα «του οποίου η διοργανώτρια αρχή δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις ως προς την αμέσως προηγούμενη περίοδο» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης αν δεν της καταβληθεί το ποσό του 3 εκατ. δολ. που της οφείλει η ΟΥΛΕΜΠ. Μάλιστα, οι «πράσινοι» ζητούν να ακυρωθεί η Γενική Συνέλευση που έγινε στο Ζάγκρεμπ και είχαν καταθέσει ένσταση κατά του κύρους της τόσο οι ίδιοι όσο και ο ΕΣΑΚΕ, η ΑΕΚ και το Περιστέρι

Πάντως η Ευρωλίγκα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, αρνείται ότι ο Παναθηναϊκός την έχει ενημερώσει επισήμως πως αποχωρεί, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ τις 2 Ιούλη 2002, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση των μελών της ΟΥΛΕΜΠ που έγινε στο περιθώριο της κλήρωσης, προχώρησε σε μια σειρά καινούριων μέτρων όσον αφορά την καταβολή των χρημάτων. Ετσι, για άλλη μια φορά η Ευρωλίγκα άλλαξε τον τρόπο της καταβολής των χρημάτων και των «εγγυημένων» ποσών που θα προσφέρει του χρόνου στις ομάδες. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει... εγγυημένο ποσό για τις ομάδες, ανεξαρτήτως τηλεοπτικής συμφωνίας. Ενα πλαφόν 300.000 δολαρίων ορίζεται για τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, για πρώτη φορά, ενώ βάσει των περσινών επιδόσεων των ομάδων έχει συγκροτηθεί και η ανάλογη σειρά των «εγγυημένων» ποσών. Παράλληλα, εφόσον οι ομάδες φέρουν στην Ευρωλίγκα μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο παίρνουν αυτομάτως το 75% της συμφωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οριστική ρήξη και αποχώρηση Παναθηναϊκού (2018-04-13 00:00:00.0)
Υπόθεση για λίγους... (2011-05-15 00:00:00.0)
Αρχή στο... σπίτι τους (2007-02-15 00:00:00.0)
Από Βαρκελώνη για ...ΟΑΚΑ (2006-10-24 00:00:00.0)
Ο ένας στους δύο γέλασε (2003-02-23 00:00:00.0)
Πέντε για ...ΦΙΜΠΑ (2002-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ