Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκλητικές συγκρίσεις

Πέρα από τα παραπάνω, πάντως, να σημειώσουμε και το εξής: Σύμφωνα, με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι δικαιούχες οικογένειες, που μπορούν να συμπεριληφθούν στο «Δίκτυο ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό», ανέρχονται στις 270.000. Με άλλα λόγια, υπάρχουν 270.000 οικογένειες -δηλαδή, μισό έως ένα εκατομμύριο άνθρωποι- που ζουν με 72.000 το πολύ δραχμές το μήνα.

Μήπως, χρειάζεται να θυμίσουμε στην κυβέρνηση, τι μέρος του παραγόμενου ετησίως από την κοινωνία πλούτου απολαμβάνει το πλουσιότερο ένα εκατομμύριο των Ελλήνων; Αν δεν το γνωρίζουν, τους πληροφορούμε, ότι -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- το πλουσιότερο 10% των Ελλήνων (1 εκατομμύριο) απολαμβάνει περισσότερο του ενός τετάρτου από τον παραγόμενο συνολικά πλούτο και συγκεκριμένα το 26,5%. Και, μάλιστα, αυτά τα στοιχεία είναι από το 1998. Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Για τους φτωχούς, εννοείται.

Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα είναι δικές σας...

ΥΓ: Και κάτι ακόμη. Οι εδώ και δύο χρόνια συνεχώς εξαγγελλόμενες «ενισχύσεις» σε φτωχές οικογένειες, θα δοθούν την 1η Σεπτέμβρη. Το γεγονός, πως στα μέσα Οκτώβρη διεξάγονται οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, αποτελεί ...απλή και μόνο σύμπτωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ