Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τρομο-ενημερωτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Τι σας τρομάζει περισσότερο; Το πόσες ρουκέτες διαθέτει ακόμη στο οπλοστάσιό της η «17 Νοέμβρη» ή το πόσες «αποκαλύψεις» θα κάνουν ακόμα τα απογευματινά δελτία ειδήσεων;

Διότι απ' τη ρουκέτα είναι πολύ πιθανό να τη γλιτώσεις. Από το να μάθεις όμως τις λεπτομέρειες της παιδικής ηλικίας του τρίτου εξαδέλφου της κουνιάδας του Σάββα Ξηρού δε γλιτώνεις με τίποτε...

Οποιο κανάλι και ν' ανοίξεις, ελλοχεύουν κάθε λογής ...ειδήμονες και γενικότερα ο κάθε πικραμένος που (σαφώς) έχει γνώμη για το «φαινόμενο της τρομοκρατίας» και σε βομβαρδίζει με τις αναλύσεις του.

Απαντες, δε, εστιάζουν στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης και σου αραδιάζουν κάθε λεπτομέρεια του οποιουδήποτε κατασκοπευτικού βιβλίου τσέπης έχουν διαβάσει στη ζωή τους.

Οσο για τις αναλύσεις περί του πιστολιού και των όπλων γενικά, τύφλα να 'χουν οι οπλουργοί. Οι αναλύσεις περί διαμετρημάτων, ακτίνας βολής και «χτυπημένων» αριθμών, δίνουν και παίρνουν και προέρχονται απ' όλους τους χώρους (βουλευτές, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, τηλεοπτικοί μαϊντανοί).

Εάν συνεχίσουμε έτσι, η συγκατοίκηση στις πολυκατοικίες της Αθήνας θα καταντήσει πολύ... δύσκολη υπόθεση. Κι αν κανείς έχει την ατυχία να είναι κοινωνικός και να δέχεται πολλές επισκέψεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μεταβάλλεται σε ύποπτο ενοικιαστή «γιάφκας»!

Οσο για τους κυβερνώντες, κάθε άλλο παρά τους δυσαρεστεί βέβαια το φαινόμενο, αφού τους βολεύει η σχετική φιλολογία και πολύ τους αρέσει να γίνεται ...κουβέντα επί όλων αυτών των θεμάτων. Τραβάει, βλέπετε, το ενδιαφέρον από το δικό τους χάλι και το ακόμη μεγαλύτερο της πολιτικής τους.

Για τη δημοσιογραφική «οικογένεια», τι να πει κανείς! Ακόμα κι αν υπήρξαν ορισμένοι σοβαροί αναλυτές τέτοιων φαινομένων, προφανώς οι δύστυχοι έχουν χαθεί μέσα στο χαμό των «τηλεοπτικών σταρ», που ανακατεύονται στην υπόθεση μήπως και τσιμπήσουν κάτι από την «τρομο-λατρεία» των ημερών.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ