Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «κοινωνικό κράτος» του ΠΑΣΟΚ

Είχαν εξαγγελθεί για πρώτη φορά στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το 2000. Από τότε, έχουν κάμποσες φορές ακόμη εξαγγελθεί, τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και τους εκάστοτε υπουργούς Εργασίας και Πρόνοιας. Και τελικά, μόλις πριν τέσσερις μέρες, πήραν συγκεκριμένη μορφή. Αναφερόμαστε στην πολυδιαφημισμένη «εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα».

Διαβάστε, λοιπόν, και βγάλτε συμπεράσματα: Δικαίωμα εισοδηματικής ενίσχυσης έχουν οι οικογένειες, των οποίων το ετήσιο συνολικό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, δηλαδή, 1 εκατομμύριο δραχμές ή 71.400 δραχμές το μήνα. Σ' αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση θα «επιδοτήσει» κάθε παιδί-μαθητή της οικογένειας, που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με το ποσό των 300 ευρώ το χρόνο, δηλαδή, 102.000 δραχμές ή 8.500 δραχμές το μήνα..!

Εμείς τι να πούμε; Οτι ακόμη και 80.000 ή 100.000 δραχμές ή και αρκετά υψηλότερο να είναι το μηνιαίο εισόδημα μιας οικογένειας, έτσι ή αλλιώς, σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας θα ζει και η επιδότηση των 8.500 δραχμών δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη; `Η ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, το όποιο παιδί - κατά παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου - θα δουλεύει, για να βοηθήσει την οικογένειά του και δε θα πηγαίνει σχολείο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ