Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικομματική «κοκορομαχία»

Πεδίο δικομματικής αντιπαράθεσης λαμπρό έχουν ανοίξει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη «17Ν». Οι εταίροι του δικομματισμού διαγκωνίζονται για το ποιος έχει συμβάλει στην επιβολή της τρομο-νομοθεσίας, ποιος συνεργάζεται καλύτερα με τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και ποιος, τελικά, είναι και θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του αγώνα για την πάταξη της ...τρομοκρατίας.

Στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον στελεχών της ΝΔ, που επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη βούληση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη «17Ν» και «να παρεμποδίσουν το έργο με ανυπόστατες φήμες και με ευτελισμό της προσπάθειας». Παράλληλα, η κυβέρνηση, παρά τους πανηγυρισμούς και την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, κρατά αποστάσεις από σενάρια που θέλουν την πλήρη εξάρθρωση της «17Ν».

Χτες ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππας, έκανε λόγο «για ανεπίτρεπτες εικασίες που ορισμένες φορές φτάνουν στα όρια της αθλιότητας», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ονόματα ή έκαναν περιγραφές μελών της «17Ν». Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο συγγραφέας Β. Βασιλικός τον επισκέφτηκε χτες και διαμαρτυρήθηκε έντονα για δημοσίευμα και «πληροφορίες» που τον φέρουν ως μέλος της «17Ν». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως δεν «επιτρέπει την εικασία» ότι όλο αυτό το κλίμα της «ονοματολογίας» και «σεναριολογίας» είναι επιθυμητό από τις αρχές ασφαλείας, παραβλέποντας, όμως, το γεγονός πως τα περισσότερα τουλάχιστον από τα δημοσιεύματα αυτά έχουν την «πηγή» τους στα όσα διαρρέουν από τις διωκτικές αρχές.

Παράλληλα, δεν προσδιόρισε κάποιο χρονικό όριο στο θέμα των συλλήψεων, αναφέροντας ότι τόσο το θέμα αυτό, όσο και οι ενέργειες του εισαγγελέα Ι. Διώτη «αφορούν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και η κυβέρνηση οφείλει να μην παρεμβαίνει. Σε άλλο σημείο καταδίκασε τις «μικρόψυχες» δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν περιμένουμε ούτε έχουμε πρόθεση να έχουμε το οποιοδήποτε κέρδος ή την εκμετάλλευση από τέτοιες ιστορίες»...

Η ΝΔ

Στον Κ. Σημίτη απάντησε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Δ. Σιούφας, ο οποίος, κινούμενος στη γενικότερη γραμμή πλεύσης, υπενθύμισε τη συμβολή του κόμματός του στην ψήφιση του «τρομονόμου» και τα θύματα που έχει θρηνήσει το κόμμα του. «Απαιτείται απερίγραπτος πολιτικός καιροσκοπισμός, για να διατυπώνονται οι υπαινιγμοί που ακούστηκαν, τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του εναντίον της ΝΔ, του μόνου κόμματος που χτυπήθηκε από την τρομοκρατία και θρήνησε νεκρούς», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός δε θα έπρεπε να λησμονεί ότι ο νόμος κατά του οργανωμένου εγκλήματος δε θα μπορούσε να ψηφιστεί χωρίς τη σύμπραξη της ΝΔ, αφού το κόμμα του είχε διχαστεί και η κυβέρνησή του ήταν αδύνατον να προχωρήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ