Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να δυναμώσουν οι ανατρεπτικοί λαϊκοί αγώνες

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης δήλωσε χτες βράδυ σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη «17 Νοέμβρη»:

«Ολες αυτές τις μέρες ο ελληνικός λαός γίνεται δέκτης μιας απίστευτης "τρομολαγνίας"», τόνισε χτες βράδυ, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, Θανάσης Παφίλης, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη «17 Νοέμβρη» και συνέχισε: «Οσο ξετυλίγεται και όπως ξετυλίγεται κάθε μέρα το κουβάρι της υποτιθέμενης αποκάλυψης της "17Ν", γεννά όλο και περισσότερα ερωτηματικά. Ανεξάρτητα όμως από την έκβαση αυτής της υπόθεσης, εκτυλίσσεται παράλληλα και μια γιγαντιαία επιχείρηση που έχει στόχο να συκοφαντήσει συνολικά τους ανερχόμενους λαϊκούς αγώνες. Να εδραιώσει την προωθούμενη από τους ιμπεριαλιστές νέα τάξη πραγμάτων, να μετατρέψει σε τρομοκράτες συλλήβδην όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται για καλύτερη κοινωνία.

Η τραγική θεατρική παράσταση που παρακολουθούμε, η οποία μεταξύ των άλλων προσπαθεί να καθαγιάσει τους δολοφόνους των λαών, να παρουσιάσει τη ΣΙΑ και άλλες μυστικές υπηρεσίες, που βαρύνονται για δολοφονική δράση κατά των λαών, ως διώκτες της τρομοκρατίας, η προσπάθεια να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού εκείνοι που δημιούργησαν και συνεργάστηκαν με διάφορες τρομοκρατικές δολοφονικές οργανώσεις, σαν εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών, δεν πρόκειται να περάσει.

Ο ελληνικός λαός έχει μεγάλη ιστορία, ισχυρή μνήμη και ζωντανό αγωνιστικό παρόν. Γι' αυτό είμαστε βέβαιοι πως κατανοεί την ανάγκη να κινητοποιηθεί και να αντισταθεί στο επιχειρούμενο χτύπημα των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, στον πρωτοφανή αυταρχισμό που χτυπά τους ναυτεργάτες, επιστρατεύει απεργούς, ποινικοποιεί τους αγώνες.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θα σταθεί στην πρώτη γραμμή μαζί με το μαχόμενο λαϊκό κίνημα για να δυναμώσουν οι ανατρεπτικοί λαϊκοί αγώνες, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να ταυτίσουν την αντίσταση με την τρομοκρατία για να επιβάλουν με τη νεοταξίτικη τρομοκρατία την καπιταλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ