Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΩΤΗΡΙΑ»
Επανάληψη των καταστροφών απ' τις πλημμύρες

Μεγάλες καταστροφές σε μηχανήματα και πολύτιμο υλικό για τους ασθενείς

Eurokinissi

Μεγάλες καταστροφές σε μηχανήματα και πολύτιμο υλικό για τους ασθενείς
Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο «Σωτηρία» είναι επανάληψη των καταστροφών που σημειώθηκαν τον Οκτώβρη του 1994 και έχουν ακριβώς την ίδια αιτία: Τα έργα του Μετρό και την αδιαφορία των διοικήσεων του Νοσοκομείου από τότε μέχρι σήμερα.

Ενας υπερυψωμένος τοίχος που είχε κτίσει η «Αττικό Μετρό» εμπόδισε τα νερά να φύγουν και καταστράφηκε το χειρουργικό περίπτερο, όπως είχε καταστραφεί και το 1994 το Παθολογοανατομικό εργαστήριο. Μάταια ο πρόεδρος του Β' ΠεΣΥ Αττικής Σπ. Κόντος - ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική φιλοσοφία - προσπαθεί με ανακοίνωσή του ν' αποδώσει τις καταστροφές στην «εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων». Επίσης, κατά τα ειωθότα, αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας συγκρότησε επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών της πλημμύρας.

Οι επιτροπές είναι η γνωστή φιλολογία που επακολουθεί παρόμοια γεγονότα μέχρι να ξεχαστεί το θέμα, όπως έγινε και με το «Σωτηρία» καθώς ούτε το «Αττικό Μετρό» εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του για κάποια αντιπλημμυρικά έργα, ούτε έλεγξε κανείς την εταιρία.

Εκτός απ' τις καταστροφές αυτή τη φορά κινδύνεψε και ο φύλακας Φώτης Κωνσταντόπουλος που μέσα στο γενικό χαμό προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας το ασανσέρ ώστε να μην ακινητοποιηθεί λόγω των διακοπών του ρεύματος. Την ώρα όμως που προσπαθούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το ασανσέρ έγινε διακοπή και βρέθηκε στο υπόγειο μέσα σε 1,70 μέτρα νερού επί 45 λεπτά της ώρας. Σώθηκε μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες.

Οι καταστροφές που έγιναν είναι ανυπολόγιστες. Την προηγούμενη φορά, ενώ αρχικά οι καταστροφές υπολογίστηκαν σε 50 εκατ. δραχμές τελικά ξεπέρασαν τα 200 εκατ. δραχμές. Επίσης χάθηκαν πολύτιμες εξετάσεις και οι γιατροί έψαχναν να βρουν στα σκουπίδια βιοψίες ασθενών.

Οπως ανακοίνωσε το Β' ΠεΣΥ, αναστέλλεται η λειτουργία των χειρουργείων και οι εφημερίες του χειρουργικού τομέα. Τα επείγοντα περιστατικά θα καλυφθούν με συλλειτουργία με το Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Τα θωρακοχειρουργικά περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στο «Σισμανόγλειο» και τα λοιπά χειρουργικά περιστατικά από τα συνεφημερεύοντα χειρουργεία.

Ο Σπ. Κόντος αναφέρει ότι τα χειρουργεία θα επισκευαστούν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη του 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ