Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Πράσινο φως» ακόμη και για μεταολυμπιακά έργα στον Αγιο Κοσμά

Προχωρούν κανονικά και χωρίς δικαστικά προβλήματα όχι μόνο τα Ολυμπιακά έργα στον Αγιο Κοσμά, αλλά ακόμη και κατασκευές μεταολυμπιακής χρήσης (αναψυχής, τουρισμού κλπ.), με τη βούλα και υπογραφή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οι εργασίες κατασκευής του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά στα όρια των Δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας, παρά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής, προχωρούν κανονικά και χωρίς δικαστικά προβλήματα.

Μάλιστα, το ΣτΕ υπό τον πρόεδρο Χ. Γεραρή απέρριψε προσφυγές εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οικολογικών οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να ανασταλεί το από 22/2/2002 Προεδρικό Διάταγμα κατά το μέρος που επιτρέπει να κατασκευαστούν στην περιοχή έργα για μεταολυμπιακή χρήση.

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται ότι δεν μπορεί να ανασταλεί η εκτέλεση «κανονιστικών πράξεων», όπως είναι για παράδειγμα τα προεδρικά διατάγματα, εκτός εάν αυτός που προσφεύγει αποδείξει στο δικαστήριο ότι θα υποστεί άμεση ζημιά, η οποία δεν μπορεί να επανορθωθεί, όταν θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης). Να σημειωθεί ότι η κύρια προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 4 Οκτώβρη. Ωστόσο, το σκεπτικό επί της αίτησης αναστολής προδικάζει και την κύρια απόφαση.

Τέλος, το ΣτΕ αναφέρει ότι οι προσφεύγοντες δε θα υποστούν «ευθεία και άμεση βλάβη» από το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα και πως αυτό εξειδικεύει έργα που προβλέπονται από τη νομοθεσία και ότι η βλάβη που επικαλούνται δεν προέρχεται από το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, αλλά από προϊσχύσαν νομοθετικό καθεστώς. Ετσι, μ' αυτό το σκεπτικό, το ΣτΕ ανάβει το «πράσινο φως» για την κατασκευή ακόμη και για έργα μεταολυμπιακής χρήσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ