Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΕΦΑ
Αλλάζει το Τσάμπιονς Λιγκ

Η κούραση των ποδοσφαιριστών (κάτι που φάνηκε στο Μουντιάλ) από τα πολλά παιχνίδια της χρονιάς, αλλά και ο κορεσμός των φιλάθλων, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εισιτηρίων, αλλά και της τηλεθέασης ανάγκασε την ΟΥΕΦΑ να σχεδιάσει ένα «λίφτινγκ» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, βλέποντας το σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε η προσπάθειά της για περισσότερο κέρδος και την αύξηση των αγώνων, αποφάσισε, έστω και καθυστερημένα, να ακούσει τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών και των συλλόγων τους. Ετσι, από την επόμενη σεζόν (τα πράγματα παραμένουν ίδια για φέτος) 2003/'04 ο τρόπος διεξαγωγής της κυριότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης αλλάζει.

Οι ομάδες παραμένουν 32, ενώ ίδια παραμένει και η πρώτη φάση που απαρτίζεται από οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Ομως, από τη φάση των «16», καταργούνται οι όμιλοι και οι ομάδες θα δίνουν διπλούς (νοκ άουτ) αγώνες μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Κάτι που σημαίνει ότι μια ομάδα, για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα πρέπει να παίξει 13 αγώνες και όχι 17 που ίσχυε μέχρι τώρα και θα ισχύσει τη χρονιά που ξεκινά.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Λέναρντ Γιόχανσον, «η μείωση μακροπρόθεσμα της διάρκειας του Τσάμπιονς Λιγκ θα ευνοήσει τους ενδιαφερόμενους (συλλόγους, παίκτης, φιλάθλους, ΜΜΕ), αλλά, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις μια τόσο σημαντική διοργάνωση άμεσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ