Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΧΙ στη μικροπολιτική με τη δακοκτονία

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ζήτημα των αεροψεκασμών καταπολέμησης του δάκου της ελιάς(σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και, ταυτόχρονα, την εξασφάλιση της ελαιοπαραγωγής, καθώς οι αγρότες αγωνιούν για την τύχη της παραγωγής τους, ο υποψήφιος νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συμπαράταξης Κέρκυρας, Χ. Χαραλάμπους, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα του νησιού, επισήμανε πως:

«Απαιτείται η εφαρμογή μόνιμου και σταθερού αποτελεσματικού συστήματος δακοκτονίας, που θα λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κερκυραϊκού ελαιώνα, τη μορφολογία του εδάφους και τη μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος». Απαιτείται, όπως είπε, επίσης, η αύξηση της τιμής του λαδιού, η καταβολή των επιδοτήσεων στην ώρα τους, χωρίς περικοπές, η χρηματοδότηση των έργων αγροτικής οδοποιίας.

Η ΝΑΣΥ και οι δυνάμεις που τη συγκροτούν, στεκόμενη σήμερα, όπως και στο παρελθόν, στο πλευρό των αγροτών, υπογραμμίζει πως είναι αναγκαία η ενθάρρυνση και η ενδυνάμωση ενός πλατιού λαϊκού διεκδικητικού μετώπου που να συγκρούεται με την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πολιτική για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που βιώνουν και οι Κερκυραίοι αγρότες και που είναι συνέπεια της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ.

Ο υποψήφιος νομάρχης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η αυτονόητη υποχρέωση του υπ. Γεωργίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, να εφαρμόσουν ένα σταθερό αποτελεσματικό και επιστημονικά ενδεδειγμένο σύστημα καταπολέμησης του δάκου, γίνεται κάθε χρόνο ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και εξαπάτησης των Κερκυραίων αγροτών. Μεγαλοστομίες, βαρύγδουπες εξαγγελίες και καταγγελίες διαμορφώνουν το παζλ της υποκρισίας των τοπικών, μικρών και μεγάλων, παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πίσω από τα ψεύτικα λόγια προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα για την ουσία της πολιτικής που εκπροσωπούν, η οποία δεν είναι άλλη από την προώθηση της οδηγίας της ΕΕ για μείωση του αγροτικού πληθυσμού στο 1/3 περίπου του σημερινού. Κάτι που υλοποιείται με την καταστροφή και μείωση της αγροτικής παραγωγής και των αγροτικών τιμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ