Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στην κινητοποίηση στις 17 Ιούλη

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΟΕΒΕΑ στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της Αθήνας να δώσουν μαζικό «παρών» στον αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το πρωί

Με σύνθημα, «τέρμα τα περιθώρια, τέρμα οι ανοχές» η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ) καλεί όλους τους ΕΒΕ να δώσουν δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 17 Ιούλη, στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ με τον αποκλεισμό στις 7 το πρωί του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας. «Δεν πρέπει να λείψει κανείς» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΕΒΕΑ και η «άρνηση συμμετοχής, ισοδυναμεί με το κλείσιμο των μαγαζιών μας».

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΑ εξηγεί τους λόγους για το πόσο σημαντική είναι αυτή η κινητοποίηση των ΕΒΕ, σημειώνοντας ότι «ύστερα από την πρόσφατη εξαγγελία των φορολογικών μέτρων και τη θριαμβολογία της κυβέρνησης για πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των συνδικαλιστικών φορέων (ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ και Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων), η νέα διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και οι ΟΕΒΕΑ και ΟΒΣΑ έκριναν ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή, εξυπηρετούν μερικώς και μόνο κατ' εξαγγελία (γιατί η πράξη είναι εντελώς διαφορετική) μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων αφήνοντας στις ορέξεις των ελεγκτικών οργάνων και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναγκάζοντας, κάτω από τα εξωπραγματικά ποσά που επιβάλλονται για το κλείσιμο της πενταετίας 1993 - 1998, καθώς και της περίφημης συνάφειας (τριετία), πολλούς συναδέλφους είτε στο κλείσιμο των καταστημάτων τους, είτε σε προσφυγές σε φορολογικά δικαστήρια ή ακόμα και σε οδυνηρότερες σκέψεις.

Κάτω λοιπόν από αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το νέο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, επισκέφτηκε την 10/7/2002 τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Φωτιάδη, όπου εξέθεσε τα πραγματικά γεγονότα, την ασφυξία της μικρομεσαίας επιχείρησης και την πραγματική αδυναμία καταβολής των ληστρικών ποσών που η ΔΟΥ και τα ΤΕΚ χρεώνουν στους συναδέλφους, νόμιμα και παράνομα... Ζήτησε αναστολή των μέτρων και παράταση του χρόνου υποβολής δήλωσης των ανέλεγκτων χρήσεων, ως και της συνάφειας και εξέταση του όλου φορολογικού συστήματος απ' αρχής. Ο υφυπουργός πολύ κομψά πράγματι, είπε πως η κυβέρνηση, υπήρξε γενναιόδωρη προς τους ΜΜΕ, έκρινε απόλυτα ικανοποιητικά τα μέτρα και δε δέχτηκε καμία περαιτέρω τροποποίηση. Κατόπιν τούτου η ΓΣΕΒΕΕ και οι Ομοσπονδίες αποφάσισαν σαν πρώτη μορφής διαμαρτυρία, τον αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών».

Καταλήγοντας η ΟΕΒΕΑ επισημαίνει: «Αν πράγματι αντιλαμβάνεστε σε ποια κατάσταση είμαστε και κυρίως τι μας περιμένει, τότε δεν πρέπει να λείψει κανείς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ