Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στον «κόσμο» του τσίρκου

 

«Σύγχρονη προσέγγιση του μαγικού κόσμου του τσίρκου, των ζογκλέρ και των ακροβατών», χαρακτήρισε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου (11 - 30 Δεκεμβρίου ) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, συνθέτης, Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου (11/12), στο Δημοτικό θέατρο Βόλου, αρχίζει με την ομάδα της Ισραηλινής χορογράφου Ιναμπαλ Πίντο, που θα παρουσιάσει ένα χοροθέαμα που αντιμετωπίζει τον κόσμο του τσίρκου με δημιουργική ματιά. Στις 15, 16/12, ο Πελασγός, ένας σύγχρονος παραμυθάς από το Πήλιο, συναντά έναν Θρακιώτη καραγκιοζοπαίχτη και, μέσω ζωντανής μουσικής και αφήγησης, θα παρουσιάσουν τον "Ορφέα - Από τη γη της Θράκης στη γη των Ισκίων". Στις 17, 18/12, το Μαύρο Θέατρο της Πράγας θα παρουσιάσει τα "Φαντάστικα - Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ". Η Καμεράτα και ο Λάκης Λαζόπουλος θα παρουσιάσουν, στις 22/12, τον "Πέτρο και το Λύκο" του Προκόφιεφ και το "Καρναβάλι των Ζώων" του Σεν Σανς. Στη συναυλία περιλαμβάνεται και κονσέρτο του Μότσαρτ για δυο πιάνα. Διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ.

Στο κτίριο Σπίρερ, στις 22, 23/12, τρεις Γάλλοι ζογκλέρ παρουσιάζουν ένα θέαμα γεμάτο ακροβατικά, τραγούδια και πρόζα, ενώ, στις 29, 30/12, ο σύγχρονος Καταλανός περφόρμερ αναβιώνει τα μεσαιωνικά μυστήρια, με ειδικά οπτικά εφέ, παρουσιάζοντας ένα θέαμα με χρώματα και ήχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ