Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Σκηνικές διαδρομές

 

«Δεσποινίς Τζούλια» στη Β' Σκηνή του «Ιλίσια»
«Δεσποινίς Τζούλια» στη Β' Σκηνή του «Ιλίσια»
  • Ξεκίνησαν χτες, στη Β` Σκηνή του θεάτρου «Ιλίσια», οι παραστάσεις του έργου «Δεσποινίς Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε μετάφραση Γιώργου Κιμούλη και Ζάννας Αρμάου, σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη, σκηνικά Εύας Νάθενα, κοστούμια Ανδριανής Νεοφύτου, μουσική Δημήτρη Μαραμή. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Θανάσης Ευθυμιάδης, Βίκυ Σταυροπούλου. «Τα μάτια του κοινού είναι ο καθρέφτης των ηθοποιών» - σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Ιωσήφ Βαρδάκης. «Τα μάτια των άλλων είναι ο καθρέφτης όλων μας. Αυτά απαγορεύουν ή επιτρέπουν. Το έργο είναι ένα παιχνίδι ρόλων, αλλά και μια μάχη δύο ανθρώπων με τις επιθυμίες τους. Και το πώς οι επιθυμίες τους επηρεάζουν την εικόνα τους. Πολύπλοκα έργα, όπως αυτό, έχουν ταυτόχρονα μια υπέροχη απλότητα. Ας μείνουν μόνοι τους οι χαρακτήρες να εκφράσουν τις δικές τους αλήθειες. Κι ας είναι οι δικές μου παρεμβάσεις ελάχιστες. Μόνο σπόροι ιδεών».
  • Στο «Ιλίσια - Στούντιο», την 1 Δεκέμβρη θα ανέβει το έργο «Ντουέτο για έναν» του Τομ Κεμπίνσκι, σε μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου, σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη, σκηνικά - κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη, μουσική επιμέλεια Μαρτίν Κριθαρά. Παίζουν: Αννέτα Παπαθανασίου, Περικλής Μουστάκης.
  • Το Χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου παρουσιάζει στην Παιδική Σκηνή, το έργο «Αριστοφάνης Χορευτής», ένα μεικτό θέαμα με ηθοποιούς και χορευτές στηριγμένο στα έργα «Νεφέλες», «Θεσμοφοριάζουσες» και «Λυσιστράτη». Μια συρραφή από χορικά - τελετές- γιορτές - ύμνους στο Βάκχο και τους άλλους Θεούς. Η μουσική είναι της Ελένης Καρα΅ινδρου, του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Γιώργου Κουρουπού για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ. Τα συνδετικά κείμενα είναι της Σοφίας Φατούρου και του Νίκου Φωτάκη. Τα κοστούμια είναι της Ιωάννας Παπαντωνίου και οι χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου. Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν: Φώτης Σπύρου, Αννέτα Κορτσαρίδου, Ράχμα Λαχλάλι, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Ελισσάβετ Καρανάσου, Αίμων Γαροφάλλου, Λούμπα Πέτκοβιτς και Θύμιος Παπαγαβριήλ. Οι παραστάσεις θα δίνονται μέχρι και το τέλος του Γενάρη, λόγω των προγραμματισμένων εμφανίσεων της ομάδας στην Αμερική.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «κύριος Φάυνμαν» ...επιστρέφει (2006-01-26 00:00:00.0)
«Εκκλησιάζουσες» στην Επίδαυρο (2005-08-13 00:00:00.0)
Εντός κι... εκτός (2005-06-17 00:00:00.0)
Θεατρική «καταιγίδα» (2004-10-14 00:00:00.0)
«Αχ, αυτά τα φαντάσματα» στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» (2000-04-18 00:00:00.0)
Καινούριες αυλαίες (1998-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ