Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική «καταιγίδα»

«Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου
«Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου
Πολλές είναι οι πρεμιέρες αυτών των ημερών, με έναν «συνωστισμό» την Παρασκευή. Τρεις από αυτές τις παραστάσεις αφορούν σε επαναλήψεις έργων που σημείωσαν επιτυχία την περσινή σεζόν.

«Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου επαναλαμβάνεται από τη «Νέα Σκηνή» του Λευτέρη Βογιατζή, στο «Θέατρο της Οδού Κυκλάδων», από το Σάββατο μέχρι και τα Χριστούγεννα, ενώ θα ακολουθήσει το καινούριο έργο του Γ. Διαλεγμένου «Μπέλλα Βενετία». Ο Λευτέρης Βογιατζής υποδύεται τον Αρνόλφο, έναν ώριμο άντρα που θέλει να παντρευτεί, αλλά τρέμει στην ιδέα ότι θα τον απατήσει η γυναίκα του. Υιοθετεί, λοιπόν, ένα κοριτσάκι, το οποίο φροντίζει να μεγαλώσει μέσα στην άγνοια και τον τρόμο της αμαρτίας, ώστε να μπορέσει ήσυχος, κάποια στιγμή, να το παντρευτεί. Η φύση, όμως, έρχεται να του χαλάσει όλες του τις κατασκευές και τα τεχνάσματα. Η μετάφραση είναι της Χρύσας Προκοπάκη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και η μουσική του Νίκου Κηπουργού. Παίζουν: Λευτέρης Βογιατζής, Αγγελική Παπούλια, Νίκος Κουρής, Ακης Βλουτής, Στέργιος Νενές κ.ά.

  • Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει αύριο, στο θέατρο «Βασιλάκου», «Το παράξενο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που έχουν, όμως, κάτι κοινό να μοιραστούν. Την εμπειρία ενός ναυαγισμένου γάμου. Κι επειδή... βαρύ πράγμα η ερημιά... αποφασίζουν να «παντρέψουν» τις μοναξιές τους και να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη. Και τότε το πιο παράξενο, το πιο ανατρεπτικό και εκρηκτικά κωμικό ζευγάρι γεννιέται... με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο - που υπογράφει και τη σκηνοθεσία - και τον Μίμη Χρυσομάλλη. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Νίκου Καβουκίδη και η μουσική επένδυση της Ηλέκτρας Παπακώστα. Παίζουν επίσης: Γιάννης Θωμάς, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης και Ελεάνα Παπαδοπούλου.
  • «Το παράξενο ζευγάρι» στο «Βασιλάκου»
    «Το παράξενο ζευγάρι» στο «Βασιλάκου»
    Σε επανάληψη και το έργο «Οσκαρ» του Ερι - Εμανουέλ Σμιτ, που ανεβαίνει από αύριο, στο θέατρο «Ιλίσια - Βολανάκης», σε μετάφραση - διασκευή Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και μουσική Γιώργη Χριστοδούλου. Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης και Τζένη Ρουσέα.
  • Πρεμιέρα, το Σάββατο, στο θέατρο «Βεάκη», με το έργο του Ισπανού συγγραφέα Αλεσάντρο Κασόνα, «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια». Μετάφραση - σκηνοθεσία Γιάννης Βούρος, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνα Κωστέα, μουσική επιμέλεια Ιάκωβος Δρόσος. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Εβελίνα Παπούλια, Μάρθα Βούρτση, Ιάκωβος Ψαρράς, Χρήστος Ευθυμίου κ.ά.
  • Το έργο του Πίτερ Παρνέλ «Τι απέδειξε ο κ. Φέυνμαν» παρουσιάζει από αύριο ο Γιώργος Κοτανίδης, στο θέατρο «Ροές», σε μετάφραση Γιάννη Μήλιου και Γιώργου Κοτανίδη, σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη. Μαζί του η Ελένη Καλαϊτζή.
  • Πρεμιέρα, αύριο, και στο θέατρο «Καρέζη», όπου ανεβαίνει το άπαιχτο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Ο τελευταίος επισκέπτης», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά Μανώλη Παντελιδάκη, κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου. Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Στράτος Τζώρτζογλου, Ερση Μαλικένζου και Νένα Μεντή.
  • Αύριο θα δοθεί και η πρεμιέρα του έργου «Ψέμα στο ψέμα» του Αντονι Νίλσον στο θέατρο «Μουσούρη», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ηλίας Λογοθέτης, Σοφία Ολυμπίου, Νεφέλη Ορφανού κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ