Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραμυθάς της μεγάλης οθόνης

Δύο νέες ταινίες προτείνει φέτος το χειμώνα το μη κερδοσκοπικό «Νεανικό Πλάνο», το οποίο διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Πρόκειται για τις δημιουργίες «του γερομάστορα του ευρωπαϊκού κινουμένου σχεδίου», του Δανού παραμυθά Γιάννικ Χάστρουπ «Σιρκλίν» και «Η χώρα των πουλιών» που θα προβάλλονται σε ενιαίο πρόγραμμα.

Ο Γιάννικ Χάστρουπ ξεκίνησε σαν μουσικός της τζαζ, ασχολήθηκε με την κεραμική, πήγε στη Μοζαμβίκη (1981) και στη Νικαράγουα (1985) για να στήσει εθνικές σχολές κινουμένου σχεδίου, ενώ, παράλληλα είναι κορυφαίος animator της Ευρώπης, ελάχιστα όμως γνωστός στην Ελλάδα.

Το 2002 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους παρουσίασε τιμητικό αφιέρωμα κι έτσι οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλο μέρος των ταινιών του. Εκτός από τις παραπάνω ταινίες, το «Νεανικό Πλάνο» θα προβάλλει τον ερχόμενο Δεκέμβρη την τελευταία του ταινία «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θριάμβευσε στη Γαλλία και σε σκανδιναβικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ