Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός πραγματικότητας

Στην... «επιτάχυνση» των «ρυθμών εφαρμογής» του ΠΔ «βλέπει» ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τη «λύση» στις μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού. Τι κι αν αποδείχτηκε στην πράξη ότι το ΠΔ δεν καλύπτει σχεδόν κανέναν από τους συμβασιούχους του υπουργείου, με αποτέλεσμα, οι τελευταίοι να απαιτούν πλέον την απόσυρσή του!

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΑ δε χρησιμοποιεί καν τη λέξη «απολύσεις», απλώς «παρακολουθεί τις εξελίξεις» στο «θέμα» των συμβασιούχων. Μιλά μόνο για «τακτική ανανέωση του μονίμου προσωπικού», με μια «ρύθμιση για τους μακροχρονίως υπηρετούντες συμβασιούχους», αντί να συμπαραταχτεί μαζί τους στο βασικό αίτημα για μόνιμη, σταθερή δουλιά για όλους. Απαιτεί - ορθώς - να βγουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων αρχαιολόγων, αλλά... «τέτοια ώρα τέτοια λόγια», από τη στιγμή που μέχρι να τελειώσει η χρονιά, χιλιάδες συνάδελφοί τους θα έχουν πεταχτεί στο δρόμο. Πάλι καλά, που απαιτεί αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό.

Συμπέρασμα: Ο ΣΕΑ με την ανακοίνωσή του βρίσκεται - τουλάχιστον - εντελώς εκτός πραγματικότητας σε ό,τι αφορά στους συμβασιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ