Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Χρειάζονται τρία μικρά φράγματα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να απαντήσει η κυβέρνηση ποια μέτρα θα πάρει και πότε, ώστε να κατασκευαστούν άμεσα τρία μικρά φράγματα στον ποταμό Πηνειό και συγκεκριμένα στις περιοχές Αμυγδαλέας, Γυρτώνης και Τερψιθέας στο Νομό Λάρισας, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχει ως εξής: «Με αγανάκτηση οι αγρότες της θεσσαλίας, ολόκληρης της χώρας διαπιστώνουν την ανυπαρξία ολοκληρωμένης κυβερνητικής πολιτικής για την ορθολογική αναπτυξιακή διαχείριση του υδάτινου δυναμικού. Και ο λόγος γίνεται όχι μόνο για τα μεγάλα έργα που απαιτούνται, αλλά και για τα "μικρά", τα οποία όμως είναι αποφασιστικής σημασίας για συγκεκριμένες περιοχές. Η περίπτωση των τριών μικρών φραγμάτων στον ποταμό Πηνειό στην περιοχή Αμυγδαλέας, Τερψιθέας και Γυρτώνης στο Νομό Λάρισας, είναι χαρακτηριστική: Με την κατασκευή αυτών των φραγμάτων - για τα οποία υπάρχει προκαταρκτική μελέτη από το 1990(!), ενώ η δαπάνη σε σχέση με τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν είναι πολύ μικρή - οι αρδευόμενες εκτάσεις θα αυξηθούν κατά 45.000 στρέμματα.

Αντί για τα φράγματα, όμως, οι αγρότες βλέπουν για άλλη μια χρονιά τη γη τους να ξεραίνεται, την ώρα που η κυβέρνηση στα πλαίσια της αντιαγροτικής της πολιτικής και του ευρωενωσιακού στόχου για ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, περί άλλα τυρβάζει...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ