Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΔ
Και με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με τους αγρότες

Σχολιάζοντας εκ του ασφαλούς - και με την άνεση που προσφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση - τις προτάσεις της Κομισιόν και τη στάση που τήρησε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς κατά τη συζήτηση της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής της ΝΔ Ε. Μπασιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έδωσε έγκαιρα καμιά μάχη για να στηρίξει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών».

Εμφανίζοντας μάλιστα τη ΝΔ σαν κόμμα που διαφωνεί με την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης (η οποία στην ουσία εφαρμόζει πιστά την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, όπως θα έκανε και η ΝΔ σαν κόμμα εξουσίας), κάλεσε την κυβέρνηση έστω και τώρα «να αφυπνιστεί και να αλλάξει πολιτική και τακτική». Αφού υποστήριξε πως η ΝΔ «θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγροτικό τομέα, ώστε να ανατραπεί η σημερινή καθοδική πορεία του», κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους Ελληνες αγρότες, να προωθήσει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για:

  • διαμόρφωση συμμαχιών με άλλες πληττόμενες χώρες, ώστε να ανατραπούν οι προτάσεις
  • επίκληση και προώθηση των επιχειρημάτων της ιδιαιτερότητας και σημασίας της γεωργίας μας
  • βελτίωση, σε κάθε περίπτωση, των εξειδικευμένων μέτρων που οριοθετούν τις μικρές και μεγάλες εκμεταλλεύσεις
  • βελτίωση των όρων που αφορούν τις μειονεκτικές περιοχές
  • εξασφάλιση των αναγκαίων εθνικών πόρων για την εθνική συμμετοχή και στήριξη
  • συνολική αξιολόγηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων των προτάσεων και έγκριση σχετικών εσωτερικών παρεμβάσεων προσαρμογής μας στα νέα δεδομένα, με ενημέρωση των αγροτών και ευρύτατο διάλογο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ