Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Πιστοποιητικά - «μαϊμού» πριν ακόμα γίνουν οι εργασίες!

Στα «πράσα» πιάστηκε ο μηχανισμός που τινάζει βαπόρια κι εργάτες στον αέρα

Οι νεκροί εργάτες που απανθρακώθηκαν από την έκρηξη στο «ΣΕΪΛΟΡ». Αλλο ένα έγκλημα της εφοπλιστικής ασυδοσίας
Οι νεκροί εργάτες που απανθρακώθηκαν από την έκρηξη στο «ΣΕΪΛΟΡ». Αλλο ένα έγκλημα της εφοπλιστικής ασυδοσίας
Καρμανιόλα για τη ζωή των εργατοτεχνιτών εξακολουθεί να αποτελεί η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από την ανεξέλεγκτη δράση των εφοπλιστών και του κυκλώματός τους, για την οποία δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις δεσμεύσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, μετά από τη φονική έκρηξη που είχε σημειωθεί στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ» τον περασμένο Οκτώβρη, όπου κάηκαν ζωντανοί 5 μεταλλεργάτες. Χτες η μεικτή 5μελής Επιτροπή Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, από έλεγχο που διενήργησε στο επισκευαζόμενο πλοίο «ΑΝΤΩΝΙΑ» τύπου RO - RO του εφοπλιστή Πουλάκη, διαπίστωσε ότι από τύχη δε θρήνησε ο κλάδος νέα θύματα!

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ότι ο τεχνικός ασφαλείας Θ. Σκριβανός, ο οποίος σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να βρίσκεται επί του πλοίου κάθε μέρα για όσο διάστημα διαρκούν οι επισκευαστικές εργασίες, έλεγχε τις εργασίες από το... γραφείο και συμπλήρωνε το βιβλίο των παρατηρήσεων και υποδείξεών του με καρμπόν! Ετσι οι μοναδικές φράσεις που έχει αναγράψει σε αυτό το βιβλίο για κάθε μέρα των επισκευών είναι: «Ελασματουργικές εργασίες όπως προηγούμενες. Μηχανουργικές εργασίες όπως προηγούμενες»! Και όχι μόνο αυτό, ο άνθρωπος, προφανώς λόγω... κεκτημένης ταχύτητας, έχει αναγράψει τις ίδιες... φράσεις ως παρατηρήσεις και για τη σημερινή μέρα! Γράφει ακριβώς στο βιβλίο του: «Ελασματουργικές εργασίες όπως προηγούμενες» και έχει κοτσάρει την ημερομηνία 17/7/2002! Δηλαδή υπογράφει ότι έχει ελέγξει εργασίες που ακόμα δεν έχουν εκτελεστεί!

Επιπλέον η Επιτροπή διαπίστωσε ότι με ευθύνη του εφοπλιστή εργατοτεχνίτες εκτελούσαν εργασίες με χρήση φλόγας στο μηχανοστάσιο, παρά το γεγονός πως ο χημικός ασφαλείας είχε εκδώσει απαγορευτικό!

Να σημειωθεί ότι πέρα από τα τυπικά πρόστιμα, τόσο ο τεχνικός ασφαλείας όσο και ο εφοπλιστής δε θα έχουν καμία άλλη κύρωση. Αυτό όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αμέσως μετά την έκρηξη στο ΣΕΪΛΟΡ, ξεκίνησε ταυτόχρονα μια βρώμικη επιχείρηση ποινικοποίησης - δηλαδή υπονόμευσης - της δράσης των μεικτών 5μελών Επιτροπών Ελέγχου, με το καταγέλαστο πρόσχημα ότι για το συγκεκριμένο πλοίο δεν είχε γίνει σωστός έλεγχος, τσουβαλιάζοντας παράλληλα θύτες και θύματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ