Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΧΩΔΕ
Επιμένει στο «ακραίο καιρικό φαινόμενο»

Απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αθήνα, παραδέχτηκε τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας ανοιχτά ότι το φαινόμενο μπορεί να επαναληφθεί

«Το φαινόμενο της 8ης Ιουλίου ήταν ακραίο καιρικό φαινόμενο»! Με αυτό τον τρόπο επιχείρησε χτες να δικαιολογήσει την αποκάλυψη της πλήρους έλλειψης υποδομής κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ι. Τσακλίδης, απαντώντας χτες σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή στη Βουλή. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον!!!

Ενδεικτικά ήταν τα όσα είπε ο υφυπουργός για την κατάσταση στον Κηφισό, όπου γίνονται έργα κατασκευής γεφυρών, σημειώνοντας πως «αν έχουμε ακραία φαινόμενα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα»! Σημείωσε δε, ότι οι εργολάβοι που κάνουν τα έργα σύμφωνα με τις συμβάσεις, «πριν κάνουν τα έργα πρέπει να μεγαλώσουν τη διατομή. Αυτό παρακολουθείται». Πρόσθεσε για τον Κηφισό ότι «υπερδιπλασιάζεται η διατομή του» με προϋπολογισμό 65 δισεκατομμύρια. Παράλληλα επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι στην Αττική «υπήρχε τσιμεντοποίηση και άναρχη δόμηση» και «πολλά αρνητικά προβλήματα που δυσκολεύουν την αντιπλημμυρική προστασία», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση από την 10ετια του '80 έχει σχεδιασμό», μιλώντας για «ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιούμε»

Τέτοια φαινόμενα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «εγκληματικές πράξεις», τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, λέγοντας ότι «έχουμε την τελευταία 7ετία τέτοια καιρικά φαινόμενα με 35 θύματα», έτσι «μιλάμε όχι για ακραία μα συνήθη φαινόμενα». Ειδικά για τον Κηφισό, απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό, τόνισε: «Κάνετε αυτό το έργο. Εναλλακτική μορφή έχετε; Μέχρι πότε θα πληρώνουμε με θανάτους και περιουσίες;». Οσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που υποτίθεται ότι κατασκευάζει η κυβέρνηση, ο Νίκος Γκατζής σημείωσε ότι «πρόσφατα ψηφίσατε νόμο που αναθέτετε στους πολίτες τα ρέματα, ή στους ιδιώτες που οι ίδιοι τα κτίζουν». Τέλος, απηύθυνε το ερώτημά του αν «θα αποζημιωθούν οι άνθρωποι αυτοί;», αναρωτώμενος «τι να κάνουν 200 χιλιάδες σε έναν οικογενειάρχη» και ζήτησε «αντιπλημμυρικά έργα ουσίας και όχι αποσπασματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ