Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
Η τσιμεντοποίηση διευρύνεται

Ξεκίνησε χτες να συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ αναφορικά με τη «μεταφορά του συντελεστή δόμησης». Ενα νομοθέτημα, που - όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ - οδηγεί στην περαιτέρω «τσιμεντοποίηση» των μεγαλουπόλεων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων σε βάρος των αναγκών καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δε δίνει απάντηση στα ουσιαστικά προβλήματα, σχολίασε αναφορικά με το νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, σημειώνοντας ότι «έχει τσιμεντοποιηθεί κάθε χώρος στην Αττική». Σημείωσε ότι ο προτεινόμενος νόμος είναι αόριστος μπροστά στα υπάρχοντα προβλήματα και «υπουργοκεντρικός», αφού παραχωρεί αρμοδιότητες στον υπουργό να επιλύσει σημαντικά θέματα μέσω υπουργικών αποφάσεων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ εκτίμησε ότι με τις ρυθμίσεις του νόμου «ανεβαίνει το κόστος πολεοδόμησης» και «όταν κρατάς ψηλά το κόστος, δεν μπορείς να μιλάς για ποιότητα ζωής». Επίσης σημείωσε ότι με διατάξεις του νόμου «ανοίγουν πόρτες και προϋποθέσεις για συναλλαγή και διαφθορά». Αναφορικά τέλος με το θέμα των αυθαίρετων, ο Νίκος Γκατζής έκανε λόγο για ενίσχυση των «πελατειακών σχέσεων» μέσω των διατάξεων που προωθούνται.

Από την πλευρά του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, η υπουργός Βάσω Παπανδρέου δήλωσε χτες ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει προεδρικό διάταγμα το οποίο θα ορίζει τους χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Αττικής, ενώ για το σύνολο της χώρας η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτώβρη. Να σημειώσουμε ότι χτες κατατέθηκε επίσης και η τροπολογία για τους χώρους παρκαρίσματος, όπου περιορίζεται η δυνατότητα εξαγοράς της υποχρέωσης για θέση «πάρκινγκ». Επίσης η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο επιτυγχάνεται «η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ