Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Σε καλά χέρια!

Πρώτη στον κόσμο η ελληνική ομάδα στους άνδρες. Τρία χρυσά για τον μεγάλο Καχιασβίλι

Ο Καχιασβίλι και ο Κόκας έχουν στην μέση τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών Χ. Ιακώβου
Ο Καχιασβίλι και ο Κόκας έχουν στην μέση τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών Χ. Ιακώβου
Επεσε την περασμένη Κυριακή η αυλαία του 70ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αρσης Βαρών ανδρών και του 13ου Παγκόσμιου γυναικών. Πριν από τους αγώνες, ο Χρήστος Ιακώβου είχε θέσει σαν στόχο το πλασάρισμα της εθνικής μας ομάδας στην πρώτη εξάδα. Οι Ελληνες αθλητές έκαναν το όνειρο πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο. Τα 4 χρυσά, τα 10 αργυρά και τα 5 χάλκινα έδωσαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρώτη θέση στη βαθμολογία με 580 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Βουλγαρία με 462. Με την ευχή να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί, οι αρσιβαρίστες μας, αφού ξεκουραστούν αυτή τη βδομάδα, θα αρχίσουν την απαραίτητη προετοιμασία για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ.

Η ελληνική ομάδα με τη θέση που κατέλαβε παίρνει οκτώ εισιτήρια για την προσεχή Ολυμπιάδα και από τις εδώ εμφανίσεις τους οι Ελληνες αθλητές θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο της παγκόσμιας δύναμης στο άθλημα των "δυνατών".

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε τα ...δόντια του από την αρχή. Τα δύο ασημένια μετάλλια του Λεωνίδα Σαμπάνη ήταν μόνο η αρχή. Ο Βαλέριος Λεωνίδης, δίνοντας "μάχη" με τον εαυτό του, κατέκτησε 3 χάλκινα, ενώ ο Γιώργος Τζελίλης ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, αφού κρέμασε στο λαιμό του 3 αργυρά. Οι Βίκτορας Μήτρου και Λεωνίδας Κόκκας κατέκτησαν δύο ασημένια, όπως και ο Σπύρου, που έβαλε στη συλλογή του ένα αργυρό μετάλλιο.

Ο Πύρρος Δήμας και ο Ακάκιος Καχιασβίλι έδωσαν τους βαθμούς, ώστε η Ελλάδα να "ατενίζει" τους αντιπάλους της από την πρώτη θέση.

Ο Πύρρος την Παρασκευή με τα τρία μετάλλια (1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο) έδωσε το έναυσμα για τα επινίκια, που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με τον Καχιασβίλι, ο οποίος πήρε και τα τρία χρυσά της κατηγορίας του (αρασέ, ζετέ και σύνολο). Αυτό που βγαίνει από αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η πολύ καλή εμφάνιση των "νέων" της εθνικής μας, όπως ο Σπύρου, ο Μήτρου και ο Κόκκας, που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον.

Αντίθετα από τους άνδρες, οι γυναίκες κατέλαβαν την 18η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και πιθανότατα δε θα στείλουν αθλήτρια στην Αυστραλία. Ανοικτό, όμως, είναι το ενδεχόμενο να πάει η Ιωάννα Χατζηϊωάννου, που κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο στις γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ