Κυριακή 21 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Καλύτερο το Vectra στα crash tests

Τους τριάντα βαθμούς κατάφερε να συγκεντρώσει στα πιο πρόσφατα κρας τεστ (crash tests) του «Euro NCAP», το Opel Vectra, που ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα από τα πέντε οικογενειακά αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν.

Το Vectra αποδείχτηκε ιδιαίτερα ασφαλές στις πλευρικές συγκρούσεις, στις οποίες κέρδισε και τους περισσότερους βαθμούς, χάρη σε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό κέλυφος αμαξώματος, με βελτιστοποιημένη δομή για τις συγκρούσεις και ζώνες παραμόρφωσης, που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια υπολογιστή. Το αμάξωμα υποστηρίζεται από ένα πακέτο ασφαλείας στο οποίο περιλαμβάνονται: μπροστινοί αερόσακοι κανονικού μεγέθους και πλευρικοί αντίστοιχα, αερόσακοι κανονικού μεγέθους τύπου κουρτίνας μπροστά και πίσω, ενεργά προσκέφαλα νέας γενιάς με στήριξη πλάτης καθίσματος μπροστά, ζώνες τριών σημείων και προσκέφαλα με ρυθμιζόμενο ύψος σε όλα τα καθίσματα, προεντατήρες ζωνών, περιοριστές φορτίου, πάνω σημεία στήριξης ζωνών με ρυθμιζόμενο ύψος στα μπροστινά και τα δύο πίσω εξωτερικά καθίσματα και σύστημα αποσπώμενων πεντάλ (PRS), το οποίο περιορίζει τον κίνδυνο τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού σε μία σοβαρή σύγκρουση.

Το Interactive Driving System (IDS) το συνεργαζόμενο σύστημα ενεργητικής & παθητικής ασφάλειας όπως ονομάζεται, με Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Σταθεροποίησης (ESPPlus) σύγχρονης γενιάς αποτρέπει την πρόκληση ατυχημάτων. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα, το ESPPlus ελέγχει μέχρι τρεις τροχούς με επιλεκτικό φρενάρισμα όταν το όχημα τείνει να χάσει την ευστάθειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ