Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές

Τελευταία παράσταση σήμερα, με την κωμωδία του Δ. Κ. Βυζάντιου, «Ο Κόλαξ», που παρουσιάζει το «Θέατρο Τέττιγες» στο θερινό θέατρο του Δήμου Ζωγράφου. Η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Βαρδαρού, τα σκηνικά του Δημήτρη Σεβαστάκη και της Ελευθερίας Ράπτου, η οποία έκανε και τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια του Ορέστη Χατζηνάκη. Παίζουν: Δ. Παλαιοχωρίτης, Κ. Κούτσιου, Μ. Θεοδώρου, Γ. Νικολάου, Λ. Ριζοπούλου κ.ά.

  • Την κωμωδία «Ερωτευμένοι Μυλωνάδες» παρουσιάζει το «Θέατρο της Ημέρας», σήμερα, στο Βεάκειο. Η απόδοση του κειμένου είναι του Γιώργου Χατζηδάκη, η σκηνοθεσία της Αννας Σωτρίνη. Παίζουν: Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Κυριακίδης, Αντώνης Περπινιάς, Πέτρος Δαμουλής, Ντότυ Πριόνα, Μαρίνα Μπακοπούλου, Γεράσιμος Κίκλης, Μαριλίζα Χρονέα.
  • «Ο Τρελαντώνης» (1932) της Πηνελόπης Δέλτα, η δεύτερη παραγωγή του ΚΘΒΕ, ανεβαίνει, σήμερα μέχρι και τις 26 Ιουλίου, στο Υπαίθριο Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, σκηνικά Νίκου Πολίτη, κοστούμια Αναστασίας Αρσένη, μουσική Κώστα Βόμβολου, χορογραφία Κώστα Γεράρδου. Παίζουν: Χάρης Τσιτσάκης, Ελένη Καλλιγά, Θάλεια Σκαρλάτου, Εφη Δρόσου, Γιάννης Ηλιόπουλος, Χρήστος Νίνης, Κατερίνα Γιαμαλή, Θανάσης Δήμου, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Ιωαννίδου, κ.ά.
  • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει, σήμερα, τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, η μουσική του Γιώργου Ανδρέου και τα σκηνικά - κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη. Η μετάφραση είναι του Κώστα Ταχτσή. Στο ρόλο της Λυσιστράτης ο Γιάννης Μπέζος. Παίζουν επίσης: Ρένια Λουιζίδου, Δημήτρης Πιατάς, Γεράσιμος Γεννατάς, Δάφνη Λαμπρογιάννη κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ