Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις αφιερώματα
  • Τα αποκαλυπτήρια της προτομής και τα εγκαίνια του αναστηλωμένου σπιτιού του λογοτέχνη, Γιάννη Σκαρίμπα, θα γίνουν στις 3/8, 8.30 μμ, στη γενέτειρά του, Αγία Ευθυμία Φωκίδας. Η εκδήλωση θα «ανοίξει» τα φετινά «Σκαρίμπεια» που θα διαρκέσουν έως τις 15/8 με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Τρίπτυχο αφιέρωμα στην ποίηση, τη γλυπτική και την πεζογραφία, μέσω της παρουσίασης ισάριθμων, σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας και η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών. Στις 9/8 θα γίνει το αφιέρωμα στην ποίηση με την παρουσίαση του έργου της Κικής Δημουλά. Η ποιήτρια θα διαβάσει ποιήματά της, ενώ θα της απονεμηθεί και βραβείο. Στις 10/8 θα παρουσιαστεί το έργο του γλύπτη Θόδωρου και στις 11/8 θα γίνει αφιέρωμα στον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό.
  • Συναυλία του Κώστα Χατζή αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη διοργανώνει το Δίκτυο Πολιτιστικών Πρωτευουσών Ευρώπης με τη στήριξη του Ελληνικού Φεστιβάλ, σήμερα, 9.30 μμ, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Χατζής και ο Ινδός μουσικός στο σιτάρ, Νίσα Καν.
  • Αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλου είναι η λαϊκή συναυλία με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Μαρία Ρουσέα, που διοργανώνει, αύριο το βράδυ, ο Δήμος Μανταμάδου Λέσβου, στο Πολύκεντρο του δήμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Εξάλλου, στον ίδιο χώρο, από 28/7 έως 31/8, θα διοργανωθεί η 7η Παλλεσβιακή Εκθεση Κεραμικής που διοργανώνει το υπουργείο Αιγαίου και ο Δήμος Μανταμάδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ